INLIA


Verlenging Pardonpassen voortgezet verblijf 13/06/2008

De IND is momenteel bezig met het verlenen van de verblijfsvergunningen voor voortgezet verblijf aan vreemdelingen die eerder een verblijfsvergunning hebben gekregen op grond van de pardonregeling. Iedereen die nu zon verblijfsvergunning heeft, ontvangt een brief, waarin staat dat de verblijfsvergunning voor voortgezet verblijf wel of niet wordt verleend. Betrokkenen hoeven hiervoor dus zelf geen actie te ondernemen en ook hoeft voor deze omzetting geen leges betaald te worden.

De IND streeft ernaar om alle betrokkenen vóór 15 juni a.s. een brief te sturen.

Heeft u op 15 juni nog geen pasje voortgezet verblijf?

De IND streeft er naar om op 15 Juni 2008 iedereen, die een verblijfsvergunning volgens de pardonregeling tot 15 juni 2007 heeft, voortgezet verblijf te hebben verleend. Heeft u dan nog geen pasje geldig tot 15 juni 2013, maar wel een brief, dan staat de verblijfstitel in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) correct en krijgt u binnen enkele dagen een uitnodiging om uw pasje te komen afhalen bij één van de negen IND-loketten. U hoeft hiervoor dus zelf geen actie te ondernemen.

In de enkele gevallen waarbij het onderzoek naar de rechtmatigheid van verlening voortgezet verblijf nog niet is afgerond zal in de GBA als titel staat: rechtmatig verblijf i.v.m. aanvraagprocedure voortgezet verblijf. Dit betekent dus dat u rechtmatig in Nederland verblijft in afwachting van de beoordeling van de verblijfsvergunning voor voortgezet verblijf; U bent dus gerechtigd in Nederland te zijn ook al heeft u uw verblijfsdocument nog niet ontvangen.

Geen verlening

Vreemdelingen die volgens de IND niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor voortgezet verblijf krijgen hierover ook een brief. Dat kan ondermeer omdat ze niet (meer) voldoen aan de voorwaarden van de pardonregeling (veroordelingen wegens misdrijf). Als u geen verblijfsvergunning voor voortgezet verblijf krijgt en u bent het hier niet mee eens, dan kunt u het best contact opnemen met uw advocaat of andere rechtshulpverlener.

Welk adres gebruikt de IND voor de brieven?

De IND stuurt de brieven naar het adres waarop de vreemdeling staat ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Het is dus belangrijk dat de vreemdeling bij de gemeente staat ingeschreven met het goede adres. Als de IND geen GBA-adres heeft, dan wordt het adres uit het IND-dossier gebruikt om de brieven naar te versturen.

Uitgebreidere informatie over de Pardonregeling vindt u op www.pardonnu.nl, de gezamenlijke site van VluchtelingenWerk en INLIA.