Ten Cate NV

KONINKLIJKE TEN CATE NV

Persbericht
corporate communicatie

TenCate opent nieuwe fabriek in China voor groeiende geosynthetische markt

Vandaag opent Koninklijke Ten Cate nv (TenCate) haar nieuwe fabriek voor geosynthetische materialen nabij de Chinese miljoenenstad Zhuhai in de provincie Guangdong. In deze fabriek van TenCate Geosynthetics worden weefsels geproduceerd voor de sterk groeiende Aziatische markt. In de nieuwe fabriek werken in eerste instantie circa 150 medewerkers.

De vraag naar geosynthetische materialen is afgelopen jaar in Azië met ruim 20 procent gestegen. De nieuwe productielocatie voor geweven materialen in Zhuhai is noodzakelijk om samen met de reeds bestaande TenCate productielocatie voor niet-geweven materialen in de Maleisische stad Shah Alam, effectief te kunnen inspelen op de groei en kansen in de Aziatische markt. TenCate Geosynthetics profiteert zo van de vele infrastructurele projecten en uitgebreide weg- en waterbouw activiteiten in landen als China en India.

De nieuwe fabriekslocatie van TenCate beslaat in totaliteit 135.000 vierkante meter, waarvan momenteel 28.500 vierkante meter is bebouwd. Er is voorzien in hotelcapaciteit voor de medewerkers. In de fabriek in Zhuhai wordt Polypropyleen verwerkt tot weefsels voor geosynthetische materialen, zoals voor de TenCate Geotube® die speciaal wordt geproduceerd voor dijkaanleg of landwinning.

De nieuwe fabriek zal vanaf de tweede helft van 2008 bijdragen aan de omzet van de sector Geosynthetics & Grass.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, 13 juni 2006

Stationsstraat 11 Postbus 58 T +31 (0)546 544 911 7607 GX Almelo 7600 GD Almelo F +31 (0)546 814 145 www.tencate.com

Koninklijke Ten Cate nv
TenCate is de multinationale onderneming die textieltechnologie en chemische processen combineert bij de ontwikkeling en productie van specialistische materialen. TenCate's materialen kunnen worden verdeeld in vier toepassingsgebieden: veiligheid & bescherming, ruimtevaart & luchtvaart, sport & vrije tijd en milieu & infrastructuur. TenCate bezit leidende posities in veiligheidsweefsels, composieten voor lucht- en ruimtevaart, antiballistiek, kunstgras en geosynthetics.
TenCate is genoteerd aan NYSE Euronext.