Ingezonden persbericht


Animal Planet bereikt volledige distributie in
Nederland

Mijlpaal voor Discovery Networks Benelux met tweede landelijke zender

Amsterdam, 12 juni 2008 - Animal Planet, de tweede analoge zender van Discovery Networks Benelux, is met ingang van 1 juli beschikbaar in heel Nederland. De volledige dekking ontstaat doordat UPC de zender in vrijwel zijn gehele verzorgingsgebied toevoegt aan het analoge pakket. In dit gebied liggen ook steden als Amsterdam en Rotterdam. Met de landelijke beschikbaarheid van Animal Planet in Nederland, heeft Discovery Networks Benelux een tweede volledig analoge zender in de zenderportfolio. UPC voldoet hiermee aan de wens van veel kijkers om Animal Planet toe te voegen aan het analoge pakket.

Algemeen Directeur Discovery Networks Benelux, Jochem de Jong: "Het verkrijgen van volledige dekking voor onze tweede zender is een belangrijke mijlpaal voor Discovery Networks Benelux. Met twee zenders in het analoge pakket kunnen we ons totale marktaandeel aanzienlijk vergroten en worden we een nog interessantere partij voor adverteerders omdat we onze positie als derde grootste commerciële zendergroep verder kunnen versterken."

Discovery Networks Benelux verwacht dat kijkers in de nieuwe gebieden de zender snel zullen vinden waardoor het totale netwerk marktaandeel snel zal groeien. Animal Planet is een van de meest gewaardeerde zenders van Nederland, gemaakt door en voor mensen met een absolute passie voor dieren en natuur.

De komende tijd zal Discovery Networks Benelux bekijken hoe het merk en de programmering aangescherpt kunnen worden in lijn met de wensen van de Nederlandse kijker. Animal Planet heeft de afgelopen jaren bekendheid verworven met programma's als Orangutan Island, Monkey Business en Unearthed. Voorts was Animal Planet de thuisbasis van de legendarische `Crocodile Hunter' Sterve Irwin en ondersteunde Animal Planet onlangs de ledenwerf actie van omroep Llink.

De zender is te zien op Kanaal 56+ 752MHz (Amsterdam en omgeving) en Kanaal 41+ 632MHz (Rotterdam en omgeving). Voor meer informatie over de frequenties verwijzen we naar www.upc.nl.

o-o-o-o

Aanvullende informatie voor de redactie:
Discovery Communications is de grootste producent van documentaire, film- en entertainmentmateriaal ter wereld, met ruim 1,5 miljard gecumuleerde abonnees in meer dan 170 landen. Via digitale media en televisie voert Discovery Networks 100-plus internationale televisiemerken, waaronder Discovery Channel, Animal Planet, Science en Discovery HD. In Europa, het Midden Oosten en Afrika bereiken 12 Discovery televisiemerken 163 miljoen gecumuleerde abonnees in 108 landen. De programma's worden vertaald in 24 verschillende talen. Discovery Communications is eigendom van drie aandeelhouders: Discovery Holding Company (nasdaq: disca, discb), Advance/Newhouse Communications en John S. Hendricks, oprichter en voorzitter van het bedrijf.

Informatie & beeldmateriaal:
DISCOVERY NETWORKS BENELUX
Hesther Jolly, press & communications executive
Tel: 06.5347.1243
Email: hesther_jolly@discovery-europe.nl
Beeld: www.press.discovery.com


---- --