Makita neemt tuingereedschapsdivisie Fuji Robin over


SON, 20080613 -- In 2007 heeft Makita de tuingereedschapsdivisie van Fuji Robin overgenomen. Makita versterkt hiermee haar positie in de markt van benzine- en elektrische tuinmachines en voegt belangrijke productcategorieën en technologie toe aan het bestaande Dolmar-assortiment. Als gevolg van de overname verdwijnt de merknaam Robin. Makita brengt vanaf juni de belangrijkste Robin-producten onder het label van Dolmar op de markt.

Het is een bewuste keuze dat niet alle producten worden overgezet van het Robin-oranje naar het Dolmar-rood. In eerste instantie neemt Makita vier voormalige Robin bosmaaiers over. Dit zijn de 4-takt ruggedragen bosmaaier BH-K3500, de 2-takt bosmaaier NB411LA en NB3200AU en de professionele 4-takt bosmaaier BH3600AU.

Bosmaaier MS351.4U
In juni introduceert Makita de bosmaaier MS351.4U (voorheen Robin BH3600AU) voor de professionele gebruiker. Deze krachtige bosmaaier met 1,4 pk sterke 4-takt motor is geschikt voor het middelzware en zware werk, zoals het maaien van slootkanten en het uitdunnen van struikgewas. De bosmaaier is zuinig, schoon en stil. Dankzij de opvoerpomp en het startsysteem is de maaier snel en gemakkelijk te starten. Een uitstekende Anti Vibratie Technologie zorgt ervoor dat de gebruiker aan zeer weinig trillingen wordt blootgesteld. En samen met de ergonomische U-greep kan hij lang met deze machine werken. De 4-takt motor verbruikt gemiddeld 40% tot 50% minder brandstof dan een vergelijkbare 2-takt bosmaaier. De bosmaaier wordt standaard met een 4-tands slagmes geleverd. Uitgebreide informatie over de andere drie bosmaaiers staat op www.dolmar.nl.

Volledig assortiment
Makita had al eerder onder het Dolmar label verschillende machines van Fuji Robin in het assortiment, bijvoorbeeld de bladblazer PB7600.4 (voorheen Robin FLH 7500), de heggenschaar HT2556D (voorheen Robin HT250) en de bosmaaier LT250 (voorheen Robin NBF252). Met de toevoeging van de nieuwste bosmaaiers aan het bestaande Dolmar-assortiment van kettingzagen, motordoorslijpers, gazonmaaiers en heggenscharen, biedt Makita de verschillende gebruikers alle benodigde toepassingen. De nieuwe en bestaande Dolmar-producten zijn te koop via Makita in Son en groothandel Vledder in Huissen, de voormalige importeur van Robin.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.

Fotobijschrift: De krachtige professionele 4-takt bosmaaier (MS351.4U)





Makita Benelux