Ingezonden persbericht


Delfzijl, 5 juni 2008

Leren en werken in de zorg voor iedereen mogelijk

Werkplein Delfzijl, Thuiszorg Groningen en Noorderpoort starten werk-leer traject in de zorg

De zorgsector heeft steeds meer moeite met het vinden mensen die willen werken in de zorg. Daarom hebben ISD Noordoost, CWI, UWV (Werkplein), Thuiszorg Groningen en het Noorderpoort de handen ineen geslagen. De partijen zijn een werk - leer traject gestart waarbij werkzoekende opgeleid worden tot verzorgende of helpende met doorstroom mogelijkheid naar verzorgende.

Kandidaten die het traject volgen hebben vanaf het begin een betaalde baan. Voor minimaal 26 uur wordt een opleiding gevolgd waarbij één dag in de week lessen worden gegeven bij het Noorderpoortcollege, de overige uren werken kandidaten in de praktijk. Na 2 jaar kan de kandidaat een diploma halen en blijvend aan het werk in de zorg. Bijzonder aan dit traject is dat iedere inwoner van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum die op dit moment geen werk heeft, in aanmerking kan komen voor het traject. Zowel mensen met als zonder uitkering kunnen de opleiding volgen.

Geïnteresseerden kunnen op vrijdag 13 juni zich oriënteren en inschrijven in de bus van Thuiszorg Groningen. De bus staat dan op de volgende locaties:

Delfzijl: Kon.Julianalaan 1, van 10.30 uur tot 12.00 uur. Appingedam: Wilhelminaweg 15, van 12.30 uur tot 14.00 uur. Loppersum: Burg. v.d. Munnikstraat 18, van 14.30 uur tot 16.00 uur.


---



Ingezonden persbericht