Gemeente Den Haag

Drie dagen klassieke muziek in Haagse binnenstad

De eerste editie van Festival Classique was vorig jaar een groot succes. Tienduizenden muziekliefhebbers genoten van de klassieke muziek waarin de Haagse binnenstad werd ondergedompeld. Den Haag maakt zich nu op voor de tweede editie, die van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni.

Topmusici spelen tientallen concerten in sfeervolle locaties, zoals de Kloosterkerk, Diligentia, Sociëteit de Witte en de Koninklijke Schouwburg. Internationale beroemdheden als Kiri Te Kanawa, Yundi Li, Neeme Järvi en Isabelle Faust trekken muziekliefhebbers uit het hele land, maar ook van buiten Nederland naar Den Haag.

Op de Hofvijver komt weer een groot podium voor feestelijke concerten. Het Plein wordt met de live-optredens en de gezellige terrassen opnieuw een bruisend muzikaal middelpunt in de stad. Meer nog dan vorig jaar maken allerlei extra's de evenementen in het festival verrassender dan reguliere concerten. De concerten worden gepresenteerd door bekende Nederlanders of vallen op door een bijzondere vormgeving, culinaire arrangementen of een theatrale invulling.
Enkele voorbeelden: Chantal Janzen presenteert het Hofvijver-concert op zaterdagavond.
De pianist Yundi Li speelt op de Hofvijver een romantisch recital bij kaarslicht.
De Soiree Rossini combineert de muziek van Rossini met de kookkunst van sterrenrestaurant Seinpost.
Op de openingsavond speelt het Residentie Orkest een concert dat in het teken staat van Vrijdag de Dertiende; de ongetwijfeld spannende verrassingen staan onder regie van Karel "Mini" de Rooij.

Slotconcert Dame Kiri Te Kanawa
Niemand minder dan Dame Kiri Te Kanawa bekroont Festival Classique op zondagavond 15 juni met een gevarieerd programma, waarin liederen en aria's van Scarlatti tot Puccini tot klinken komen. Het concert biedt de allerlaatste kans om deze diva in Nederland live te horen. Volgens velen onnodig vroeg besluit zij haar glansrijke loopbaan met een afscheidstournee. Donderdagavond 12 juni is Kiri Te Kanawa overigens al in Den Haag. Dan neemt zij tijdens het besloten Edison Gala in de Ridderzaal de Edison Oeuvreprijs in ontvangst (Dame Kiri Te Kanawa, Dr Anton Philipszaal, 15 juni 2008, 20.30 uur).

KinderWaterConcert
Nieuw publiek enthousiast maken voor klassieke muziek is één van de doelstellingen van Festival Classique. Een kinderconcert mag daarom niet ontbreken. Het wordt gepresenteerd door niemand dan Edwin 'Ome Willem' Rutten.
De Marinierskapel speelt composities die door water zijn geïnspireerd. Zeeën, oceanen, rivieren, watervallen, fonteinen en regenbuien, maar ook vissen, zeegoden, meerminnen en waternimfen hebben een stuwmeer aan inspirerende muziek opgeleverd. Veel van die stukken zijn beeldend en sprookjesachtig en bij uitstek geschikt om kinderen met klassieke muziek kennis te laten maken. De kinderen worden uitgedaagd om actief mee te doen.

Kaartverkoop/informatie
De kaartverkoop voor Festival Classique gaat via TopTicketLine: 0900-300 5000 (45 cpm) / www.topticketline.nl en de Ticketshop van het Haags Uitburo aan de Hofweg 1, Den Haag.
Het complete programma is te vinden op www.festivalclassique.nl.

Brochure aanvragen?
Mail uw naam en adresgegevens naar: festival@festivalclassique.nl.