Ingezonden persbericht


SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN Rally IN RUSLAND
Stacey leidt het algemeen klassement

13 juni 2008, Op de tweede dag van de Trans Orientale Rally is de special niet zonder problemen verlopen. Het regenachtige weer zorgde voor veel modder en doorwadingen en zelfs een ingestorte brug. Voor alle deelnemers die nog bezig waren met de proef op het moment dat de brug het begaf is de tijd geneutraliseerd. Zij hebben opnieuw moeten starten vanaf het derde checkpoint. Gerard de Rooy, Firdaus Kabirov en Hans Stacey hadden de proef al in z'n geheel afgelegd en om die reden kon de proef dan ook niet ongeldig verklaard worden.

Ondanks wat kleine probleempjes als een lekke band en achterveringen die iets te slap stonden afgesteld heeft equipe Stacey een succesvolle dag gehad. Hij werd vandaag tweede en wordt daarmee leider van het algemeen klassement. Door het inkorten van de proef is het klassement gewijzigd ten opzichte van eerder vanmiddag. De stand van de special van vandaag ziet er als volgt uit:


1. Chagin 49"03

2. Stacey 49"17

3. Kabirov 51"47

Het algemeen klassement:


1. Stacey (MAN)

2. Chagin (KAMAZ)

3. Kabirov (KAMAZ)

De proef van morgen gaat niet door. De organisatie wil risico's vermijden die door het extreem slechte weer steeds groter worden en heeft daarom besloten de proef niet mee te laten tellen voor het klassement.

Noot voor redacties (