Ingezonden persbericht


Unieke wedstrijd SkeelerRonde Zaanstad

Zaandam, 30 mei 2008


Unieke wedstrijd SkeelerRonde Zaanstad

De wedstrijd van de jubileumeditie zal deze keer een strijd worden tussen rijders uit alle categorieën in combinatie met een man/vrouw wedstrijd.

De man/vrouwwedstrijd is voor het eerst succesvol geïntroduceerd bij de Dam tot Damloop en heeft inmiddels ook bij de Egmond Halve Marathon navolging gekregen. Tijdens deze wedstrijd over 33 kilometer zullen de vrouwen vijf minuten eerder van start gaan dan de mannen die in een massastart zullen worden weggeschoten. De algeheel eerst aankomende mag zich overall Zaans kampioen gaan noemen. Er zullen premies zijn voor de overall winnaar en voor de winnaars bij de mannen en vrouwen, alsmede een prijzenschema volgens richtlijnen van de SBN.

Tevens zal de vrouw die het langst de mannen voor blijft en de man die de laatste vrouw inhaalt een interessante premie ontvangen. De vrouwen gaan om 19.20 uur van start, vijf minuten later gevolgd door de mannen.

Vooringeschreven toertochtdeelnemers rijden "op tijd"

De toerrijders die zich vooraf inschrijven zullen als eerste groep na de business deelnemers om 19.30 uur worden weggeschoten. Zij rijden net zoals de wedstrijdrijders met een transponder t.b.v. tijdregistratie, zodat zij na hun deelname hun tijd kunnen terugvinden. Tot en met zondag 8 juni a.s. is het nog mogelijk via onze website www.skeelerronde-zaanstad.nl <http://www.skeelerronde-zaanstad.nl> vóóraf in te schrijven voor de 10e SkeelerRonde Zaanstad,

Na-inschrijven is nog mogelijk op zaterdag 14 juni vanaf 17.30 uur in Sporthal De Vang.

De verwachting is dat er in totaliteit ruim 1000 rijders meedoen. Deze Zaanse SkeelerRonde behoort daarmee tot de (aller)grootste skeelertochten in Nederland.

Businessrace

Direct na de wedstrijdrijders gaan om 19.30 uur de businessteams van start. Deelname aan de businessrace is ook nog mogelijk. De businessrace is voor veel bedrijven, scholen en instanties een prima gelegenheid om op sportief gebied een gezamenlijke prestatie te leveren.

De namen van de deelnemers kunnen tot en met woensdag 11 juni worden ingevuld/gewijzigd.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht