Evangelische Omroep

Doe mee met de Xnoizz Band Battle!

De wedstrijd voor talentvolle bands

Na het succes in 2007 organiseert Xnoizz dit jaar opnieuw een spannende zoektocht naar christelijk talent: de Xnoizz Band Battle. Een wedstrijd die zich afspeelt in bekende popzalen, op internet en op 3FM. Uiteindelijk strijden drie bands tijdens de finale op de EO-Jongerendag op 14 juni in Gelredome Arnhem om de geweldige hoofdprijs: het opnemen van een single met een team van topproducers en een optreden tijdens het Xnoizz Flevo Festival. Kijk voor meer info op www.eo.nl/xnoizz

Voorondes in Tivoli de Helling
Uit het aanbod van demo's kiest de jury tien bands die het tijdens twee voorrondes tegen elkaar zullen opnemen. Deze voorrondes zijn op 8 en 15 mei in Tivoli de Helling te Utrecht. De bands spelen ieder drie (eigen) nummers waarna er zowel een jury- als een publiekswinnaar wordt gekozen. Van de tien bands bereiken er uiteindelijk vier de halve finale. Van de vier halve finalisten moet er nog één afvallen. Om te bepalen wie dit wordt vindt er een 3FM-optreden plaats en kan er een Hyves-wildcard worden gewonnen.

Halve finale op 3FM en Hyves
Alle bands spelen tijdens het 3FM-programma Xnoizz twee liedjes. Na dit optreden kiezen de bands samen met de 3FM-luisteraars met welk liedje ze door zouden willen naar de finale. Via internet kunnen 3FM-luisteraars en Jongerendag-bezoekers stemmen op hun favoriete band/liedje en zo wordt bekend welke bands doorgaan naar de finale. De Hyves-wildcard wordt gewonnen door de band die op haar speciale Band Battle Hyves-pagina de meeste vrienden werft. Deze band gaat rechtstreeks door naar de finale, los van de uitslag van de stemronde.

Finale tijdens EO-Jongerendag in Gelredome Arnhem
De finale vindt plaats op 14 juni op het Xnoizz-podium tijdens de pauze van de EO-Jongerendag in Gelredome Arnhem. Het podium staat buiten het stadion en biedt plek aan duizenden bezoekers. De drie finalisten spelen tijdens de finale hun beoogde single waarna de jury bepaalt wie de winnaar wordt van deze tweede Xnoizz Band Battle.

Prijs
De winnaar van de Xnoizz Band Battle wint:

· Het opnemen van een single met een team van topproducers
· Een optreden op het Xnoizz Flevo Festival 2008

Jury
De jury van de Xnoizz Band Battle bestaat uit:

· Henk Pool - Producer/componist

· Wilfred Stegehuis - Artist Booker Xnoizz Flevo Festival
· Klaas van Kruistum - 3FM DJ en muzieksamensteller Xnoizz

Meedoen?
Geïnteresseerde bands kunnen zich tot 12 april 2008 inschrijven door een demo op cd of dvd te sturen naar: Xnoizz Band Battle
Postbus 21300
1202 BG Hilversum

Winnaar 2007
Vorig jaar werd de Xnoizz Band Battle gewonnen door Free Forever. Binnenkort verschijnt hun winnende liedje 'So Amazing' op single bij Ecovata.