Staatsbosbeheer

een onvergetelijke natuurbeleving voor jong en oud, 15 mei 2008

Op 14 juni organiseert Staatsbosbeheer de Dag van het Haagse Bos. Voor het zesde opeenvolgende jaar vormt de Grote Vijver in het Haagse Bos het decor voor verschillende doe- en kijkactiviteiten voor het hele gezin. De Dag van het Haagse Bos is van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang en deelname aan activiteiten zijn gratis.

Gevarieerd programma
De Dag van het Haagse Bos blijkt sinds zes jaar een succesformule voor het hele gezin. Er is dan ook veel te zien én te doen: bezoekers kunnen onder meer vogelnestkastjes timmeren, broodjes bakken bij het kampvuur of varen op de Grote Vijver. Ook is het mogelijk zelf koeien te melken, demonstraties te bekijken, deel te nemen aan een van de workshops of te ontspannen in de openlucht leeslounge verzorgd door de Haagse Bibliotheek. Voor de kinderen is er onder meer de mogelijkheid om te schminken en is er een survivalbaan en springkussens. Om 14.00 uur leest de Haagse stadsdichter Harry Zevenbergen zijn Dag van het Haagse Bos gedicht voor vanaf de houten troon aan de kop van de Grote Vijver. De stadsdichter verzorgt ook een aantal exclusieve workshops dichten.

Haagse Bos
Onder de rook van het Haagse stadsleven biedt het Haagse Bos groene ademruimte voor mens, plant en dier. Een oase van rust en een leefplaats voor een grote variatie aan planten en dieren. Soorten als de ijsvogel, de grote bonte specht en de eekhoorn komen er voor. In het voorjaar wordt het bos opgesierd door prachtige stinzenflora. In het Haagse Bos kan men wandelen, fietsen, joggen, relaxen, elkaar ontmoeten of een evenement beleven als de Dag van het Haagse Bos. In 1899 kreeg Staatsbosbeheer vijf gebieden onder haar hoede waaronder het Haagse Bos. Inmiddels beheert Staatsbosbeheer ruim 246.000 ha natuurgebied. Staatsbosbeheer waarborgt de kwaliteit van een groene leefomgeving voor mens, plant en dier.
Dag van het Haagse Bos
Tijd: 11.oo16.oo uur. Locatie: Haagse Bos, rondom de Grote Vijver nabij Huis ten Bosch, Den Haag. Toegang: gratis. Tip: er is beperkte parkeergelegenheid, met de fiets of openbaar vervoer is gunstiger. Het Centraal Station ligt op loopafstand van het Haagse Bos.