Gemeente Groningen

Persberichten archief

donderdag 15 mei 2008:
B&W neemt `go'-besluit station Europapark donderdag 15 mei 2008:
Aanleg busbaan Koeriersterweg kan starten donderdag 15 mei 2008:
Gemeente houdt Open Dag op zaterdag 14 juni donderdag 15 mei 2008:
Stad Groningen staat er goed voor woensdag 14 mei 2008:
Stad Groningen staat er financieel goed voor dinsdag 6 mei 2008:
Archeologische opgraving Grote Markt goed te volgen

donderdag 15 mei 2008:
Gemeente houdt Open Dag op zaterdag 14 juni

Wegens succes geprolongeerd: de open dag van de gemeente Groningen. Op zaterdag 14 juni zijn alle Stadjers van harte welkom in het stadhuis aan de Grote Markt. Net als in 2006 presenteert de gemeente wat ze allemaal doet en aan welke plannen ze werkt. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de vele kamers van het stadhuis en kennismaken met de burgemeester, wethouders en raadsleden.

Tijdens de open dag is er van alles te zien, te doen en te beleven in en rond het stadhuis. Van informatie over de tramlijn door de stad tot de digitale dienstverlening van de gemeente. De slogan is `Open stad. Open huis'. De dag staat in het teken van de ambities van het stadsbestuur: een sterke, sociale en duurzame stad.

Naast serieuzere informatie zijn er diverse leuke activiteiten. Bezoekers kunnen op de foto met burgemeester Wallage. Geliefden kunnen in de trouwzaal hun trouwbelofte opnieuw uitspreken. De Brandweer en de Milieudienst presenteren er hun mooiste wagens. Voor kinderen is er een speurtocht waarmee ze een ballonvaart kunnen winnen. En alle bezoekers maken kans op kaarten om een wedstrijd van FC Groningen te volgen vanuit de gemeentelijke skybox in de Euroborg.

De eerste open dag in 2006 werd goed bezocht. Zo'n 2500 mensen kwamen er toen naar het stadhuis. Zij waardeerden de dag met een gemiddeld rapportcijfer van 8,3.