Werken in Scandinavië in trek bij Nederlanders

19/05/2008 14:30

Centrum voor Werk en Inkomen

Banen- en informatiebeurs Nordic Working helpt bij maken van bewuste keuze

Scandinavië is de laatste jaren onverminderd populair bij Nederlanders die kiezen voor een nieuwe start in het buitenland. Om mensen met vertrekplannen een reëel beeld te geven van emigratie naar een van de Scandinavische landen, organiseert CWI-EURES op zaterdag 14 juni in het Scandinavisch Dorp te Eelderwolde (Dr) de beurs Nordic Working. Bezoekers kunnen er onder meer een emigratietest doen.

Wonen en werken in Scandinavië is voor veel Nederlanders vanwege de rust, de ruimte en de natuur een aantrekkelijke optie. Een goede voorbereiding is onontbeerlijk voor het realiseren van een succesvolle start. De banen- en informatiebeurs Nordic Working, die CWI-EURES voor het tweede achtereenvolgende jaar houdt, helpt bij het maken van een bewuste keuze.

Tijdens Nordic Working wordt inzicht gegeven in wat het betekent om in een ander land te gaan wonen en werken. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een emigratietest te doen. De test geeft een beeld van de eigenschappen die mensen hebben of juist missen om in een ander land te beginnen. Met name voor gezinnen, voor wie de impact van emigratie doorgaans groot is, kan de emigratietest een handvat bieden bij het maken van een afgewogen beslissing.

Op de beurs vertellen ervaringsdeskundigen over hun ervaringen met (tijdelijke) emigratie. EURES-adviseurs uit de Scandinavische landen geven voorlichting over de lokale arbeidsmarktsituatie, solliciteren, zelfstandig ondernemen, cultuurverschillen en de consequenties van emigratie voor de sociale zekerheid. Daarnaast presenteren diverse Scandinavische werkgevers en gemeenten hun vacatures en werkgelegenheidsprojecten en bieden zij de mogelijkheid om direct te solliciteren.

Belangstellenden zijn op zaterdag 14 juni van harte welkom bij Nordic Working 2008 in het Scandinavisch Dorp te Eelderwolde (5 km onder Groningen). Kinderopvang is aanwezig, evenals parkeervoorziening. De toegang is gratis.


- EURES (European Employment Services) is onderdeel van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en bevordert, conform Europese afspraken, het vrije verkeer van werknemers in de Europese Economische Ruimte. EURES informeert en adviseert Nederlanders die van plan zijn om te gaan wonen en werken in het buitenland. EURES werft ook personeel in het buitenland voor Nederlandse bedrijven. Meer informatie over de Europese dienstverlening van CWI is te vinden op de website www.werk.nl (klik op logo EURES).





http://www.werk.nl