Gemeente Spijkenisse


Gratis toegankelijk concert in de Dorpskerk van Spijkenisse

28 mei 2008

Gratis concert door Brisk Quartet
Op zaterdag 14 juni om 15.00 uur treedt het Brisk Recorder Quartet op in de Dorpskerk van Spijkenisse (Kerkring 1). De toegang is gratis.

Bij dit concert is er van 14.45 - 15.00 uur inleidende beiaardbespeling en na afloop van 16.00 - 16.30 uur een beiaardconcert door beiaardier Bas de Vroome. Na het concert is er mogelijkheid tot bezichtiging van toren en carillon van de middeleeuwse Dorpskerk.

Het Brisk Recorder Quartet trad voor het eerst op in 1986 in de Bachzaal van het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien heeft het kwartet niet meer stilgezeten. Met een frisse en onderzoekende blik ontwikkelde Brisk zich tot het gerenommeerde blokfluitkwartet van nu. Met de avontuurlijke invalshoek en de weloverwogen, gedurfde programmering van oude en hedendaagse muziek gaat het ensemble steeds de muzikale confrontatie aan. Hierbij werkt Brisk samen met vele collega-musici, componisten, acteurs, regisseurs, tekstschrijvers en technici. Componisten als Ron Ford, Martijn Padding, Calliope Tsoupaki, Guus Janssen, Bart Visman, Michiel Mensingh, Theo Verbey, Roderik de Man en vele anderen lieten zich door de vier musici inspireren nieuw werk voor hen te schrijven.
Het is niet nodig voor dit concert kaarten te reserveren.