Gemeente Valkenswaard

brandweer Valkenswaard

Open dag brandweer Valkenswaard

Op zaterdag 14 juni organiseert de brandweer Valkenswaard een open dag voor de inwoners van Valkenswaard en omstreken. Het doel van de open dag is de inwoners kennis te laten maken met de werkzaamheden, taken en activiteiten van de brandweer. Daarnaast zal er speciale aandacht zijn voor brandpreventie en het verhogen van de brandveiligheid in huis.

Op de open dag zullen tal van demonstraties en activiteiten georganiseerd worden. Zo worden er demonstraties hulpverlening en brandbestrijding gegeven en zijn er doorlopend presentaties in het Pomphuis over het werken bij de brandweer. Bovendien kunt u zelf ervaren hoe het is om in een met rook gevulde ruimte uw oriëntatievermogen te behouden. Natuurlijk is er aan de toekomstige brandweermannen en vrouwen gedacht en zijn er spelletjes waarbij de kinderen zelf de brandslang kunnen hanteren en mee mogen rijden in een echte brandweerwagen. Ook kan er vanaf grote hoogte vanuit de ladderwagen over Valkenswaard gekeken worden. De open dag begint om 10.00 uur in de brandweerkazerne aan de Maastrichterweg 51A in Valkenswaard.

Open dag brandweer Valkenswaard | 14 juni 2008

Vrijwilligers gevraagd
De vrijwillige brandweer Valkenswaard bestaat uit één post en heeft momenteel 40 vrijwilligers. De brandweer is het afgelopen jaar in totaal 350 keer uitgerukt. Om verschillende redenen: automatische brandmelding, brand of een ernstig ongeval. De vrijwillige brandweer bestaat uit brandweermensen die naast hun hoofdberoep in hun vrije tijd veel tijd en energie steken in hun werk bij de brandweer om zo de veiligheid van inwoners zo goed mogelijk te kunnen garanderen. Een intensieve en dankbare taak. Om de werkzaamheden te kunnen blijven garanderen is de brandweer op zoek naar vrijwilligers. Wie durft het aan? Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij de brandweercommandant de heer G. Kors, tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 040-2083 498 of per e-mail
mailto:gkr@valkenswaard.nl.