Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Juni Kunstmaand 08: volgende week

6 juni 2008
In het weekend van 14 en 15 juni is er in De Baarsjes weer van alles te beleven tijdens Juni Kunstmaand 08. Het begint vrijdag 13 juni met de eerste voorstelling van 'een ode aan grootmoeders', gebaseerd op de tekst van het verhaal dat vorig jaar de JKM verhalenwedstrijd won. (Nieuw Vredenburgh, Postjesweg 15).

Er zijn rondleidingen langs de Geheime Tuinenroute, georganiseerd door galerie De Stoker in samenwerking met kunstenaars en bewoners uit de Chassébuurt. Op zaterdag en zondag is er een poëziefestival in het Rembrandtpark, in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad. Er rijden auto's met woorden op het dak gemonteerd door De Baarsjes, die steeds nieuwe zinnen vormen (Traffic Talks). Bij het terras van café restaurant Edel is zaterdag een heuse drijvende diva te bewonderen, en op verschillende plekken zijn workshops en tentoonstellingen te beleven. Ook bijzonder: de vertoning in de Jeruzalemkerk van de Tunesische film Bab'Aziz, over een reis door de woestijn van een blinde Soefi grootvader met zijn levendige kleindochter.

Kijk goed op www.junikunstmaand.nl, want lang niet alle tentoonstellingen, activiteiten en belevenissen zijn hier vermeld!