Gemeente Rotterdam

Rotterdam is van 14 juni t/m 12 juli 2008 een maand lang La City '08. De stad legt deze maand het accent op haar vrouwelijke kanten met bruisende en verrassende activiteiten en evenementen.

La City '08
Zaterdag 14 juni vindt op het schouwburgplein de opening La City '08 plaats. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is het Schouwburg plein het toneel van een enorm doek, kwasten, acrobatiek, kleur, muziek en dans.

Rotterdam heeft talloze zachte kanten die soms nauwelijks zichtbaar zijn. Rotterdam wil laten zien dat zij nadrukkelijk ruimte biedt aan de ontwikkeling en versterking van de positie van vrouwen. De stad toont dit aan de hand van activiteiten en evenementen die raakvlakken hebben met cultuur, creativiteit, buitenruimtes, veiligheid, winkel- en ontmoetingsplekken.

Programma La City '08
Het programma-aanbod van La City '08 is samengesteld aan de hand van drie thema's; Body, Mind en Soul. Intellect, emancipatie, verleiding, gezondheid en beweging, maar ook geestelijke inspanning en ontspanning liggen ten grondslag aan tal van projecten en activiteiten op verschillende locaties. Met Pink Ribbon als partner bestaat het aanbod van La City o.a. uit de Adidas Ladiesrun, CHIO Ladiesday, Leontien's Ladies Ride en de Rabobank Investment Game.
Raadpleeg www.lacity.nl voor het uitgebreide programma.

Initiatief
La City '08 is een initiatief van Rotterdam Marketing in samenwerking met dienst JOS (Jeugd, Onderwijs en Samenleving) en onderdeel van de landelijke imagocampagne Rotterdam Durft.

Bron: Bestuursdienst, 10-06-2008