Speeddaten met huizen

10/06/2008 14:00

ERA Nederland NV

"Ik zoek een huis, maar ik weet niet precies wat ik zoek. Wel ongeveer. Een huis op internet ziet er in het echt ook altijd net even anders uit dan het op de foto lijkt, heb ik al een paar keer gemerkt. Ik ga dus binnenkort zelf maar eens huizen kijken bij de landelijke Open Huizen Route van de ERA-makelaars. Hopelijk kom ik dan dat ene huis tegen. We maken er een leuk dagje van en we zien het wel!"

"Een goede strategie", volgens directeur Sandra Lopulalan van de ERA organisatie. "Huizen kijken is voor de consument een leuke bezigheid en het is een nationale hobby geworden! Echter, als je op een schopstoel zit en je moet wat, dan is het ineens een stuk moeilijker. Bij veel bezichtigingen valt het mij op dat veel mensen gedurende de eerste minuten al weten of ze wel of niet echt geĂŻnteresseerd zijn. Voor de beleefdheid maken ze dan toch die hele bezichtiging af. Dit overkomt met name mensen die zelf hun huis verkopen of zelf bezichtigen. Het is toch een beetje vervelend als je als zoeker al in de entree ziet dat dit eigenlijk helemaal niets voor je is, maar je moet nog dat hele huis door. Liever zou je als kijker dan meteen weggaan.

Daarom is onze landelijke Open Huizen Route ook zo'n succes. Het is namelijk precies bedoeld als een "speeddate": snel er even doorheen lopen om de sfeer te proeven. De verkoper is daar ook op voorbereid en het is dus niet g(ee)nant om na een paar minuten weer te vertrekken. Ben je na je eerste snelle rondje wel degelijk enthousiast geraakt, dan maak je een vervolgafspraak voor een echte professionele bezichtiging door een makelaar. Hij weet alles van de bouwstijl, de gebruikte materialen, de geschiedenis van het huis en de staat van onderhoud. Bovendien weet hij alles van de buurt en eventuele bestemmingsplannen of andere toekomstige ontwikkelingen in de omgeving. De Open Huizen Route bespaart dus iedereen tijd en teleurstellingen!"

Hoe kan ik zien welke huizen er "open" zijn? "Op era.nl kun je in je zoekmethode het Open Huizen Route hokje aanvinken, dan krijg je alleen de huizen te zien die ook werkelijk meedoen", aldus Lopulalan.

De landelijke Open Huizen Route van de ERA-makelaars is vanaf het begin in 2000 succesvol geweest. "Landelijk komen er zo'n 20.000 bezoekers kijken. Er doen altijd een kleine 3.000 huizen mee. Per jaar worden er 1000 woningen aantoonbaar sneller verkocht onder druk van ERA's landelijke Open Huizen Route. Hoe meer mensen je huis zien, des te aantrekkelijker het wordt en des te groter de kans dat de koper wordt gevonden!" besluit Sandra Lopulalan.

De landelijke Open Huizen Route van de ERA-makelaars vindt plaats op zaterdag 14 juni tussen elf en drie uur. Meer informatie over de adressen waar u terecht kunt vindt u op www.era.nl.

Er zijn in Nederland 180 ERA-makelaars. Alle ERA-makelaars zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

ERA-makelaars in Nederland: www.era.nl

ERA ServiCenter

Postbus 24050

3502 MB Utrecht

030-2899900

Directie:

Paul van den Putten (oprichter en algemeen directeur)

Sandra Lopulalan (woordvoerder)

ERA-makelaars in Europa: www.eraeurope.com

ERA-makelaars in de Verenigde Staten: www.era.com





http://www.era.nl

http://www.era.nl