Gemeente Harenkarspel


Onthulling kunstwerk in Tuitjenhorn

Wethouder Gerda Rootjes-de Boer onthult zaterdagmiddag 14 juni om 13.30 uur het nieuwste kunstwerk in Tuitjenhorn op de hoek van De Punter en De Mosterdpot in woonwijk Tuitjenhorn Oost. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Het buitenkunstwerk draagt de naam Het Postenpad en is ontworpen door kunstenaar Joris Baudoin uit Heerewaarden. De verklaring van het kunstwerk ligt in het verleden. Op een kaart uit 1900 van deze streek loopt een stenen voetpad, met een aantal bruggetjes van noord naar zuid, die het Postenpad werd genoemd. Dit pad liep tussen Kerkbuurt/Tuitjenhorn en Stroet/Dirkshorn. In de nieuwe wijk in Tuitjenhorn loopt De Posten ook van noord naar zuid. En doorkruist deze weg de andere straatnamen. Alle straatnamen in deze wijk zijn die van locaties en veldnamen van voor de verkaveling. In het kunstwerk is dan ook een historische link gemaakt door de kunstenaar Joris Baudoin, door de straatnamen van de wijk uit te beelden. Meer informatie over de achtergronden van dit kunstwerk zijn na 14 juni te vinden op www.harenkarspel.nl onder het nieuws/actueel.

Dorpsraad Tuitjenhorn en gemeente Harenkarspel hebben uitnodigingen verzonden naar betrokkenen en omwonenden. Uiteraard zijn alle belangstellenden welkom.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600