Het Strijkijzer podium voor KABK studenten

11/06/2008 14:12

Vestia Den Haag Zuid-Oost

Eindexamenexpositie in wolkenkrabber

Textile designers Charlotte de Groot en Samira Rolloos studeren binnenkort af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Als locatie voor hun eindexamenexpositie lieten zij hun oog vallen op de begane grond van Het Strijkijzer. Woningcorporatie Vestia Den Haag Zuid-Oost stelt de ruimte van 14 t/m 18 juni graag ter beschikking voor hun 'Textiel- en Modeparcours'

Tentoonstelling

De nu nog kale ruimte onderin Het Strijkijzer wordt de aankomende dagen omgetoverd tot een 'Textiel- & Modeparcours'. De expositie is gratis toegankelijk op 14, 15 en 16 juni van 12:00 - 18:00 uur en op 17 en 18 juni van 10:00 - 18:00 uur. Vestia stelt de ruimte gratis aan de beide dames beschikbaar. De bovenkant van Het Strijkijzer trekt doorgaans de aandacht, maar deze expositie vestigt nu eens letterlijk de aandacht op de andere kant van de toren. Vestia vindt het daarnaast belangrijk voor de stad dat jonge mensen de kans krijgen zich te ontplooien.

Horeca in Het Strijkijzer

De wolkenkrabber aan het Rijswijkseplein is grotendeels gevuld. Voor de ruimte op de begane grond zoekt Vestia echter nog een horeca-exploitant. Rob van Eijkeren, directeur van Vestia Den Haag Zuid-Oost: 'Dagelijks lopen, fietsen en rijden duizenden mensen langs deze bijzondere locatie onderin Het Strijkijzer, op weg van het Rijswijkseplein naar Hollands Spoor en vice versa. We zoeken naar een ondernemer die het potentieel van deze plek onderkent. Vestia is ervan overtuigd dat de toekomstige horeca in Het Strijkijzer een belangrijke rol gaat spelen in de levendigheid van de naastgelegen Stations- en Rivierenbuurt. Zeker nu de gemeente ook fors aan het investeren is in deze wijken."

Over Vestia

Vestia Den Haag Zuid-Oost is een van de 13 Vestiacorporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 77.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. www.vestia.nl.