Ingezonden persbericht


Super Race Weekend op Circuit Park Zandvoort

11-06-2008

Na de races op Assen ruim een maand geleden, mogen de Saker Challenge coureurs komend weekend weer in actie komen op het vertrouwde Zandvoortse asfalt. Een weekend vol publiciteit, want juist dit weekend zullen veel journalisten de gebeurtenissen in de diverse klassen waar gaan nemen.

Over publiciteit had Saker ook afgelopen weekend überhaupt niets te klagen. Op Zandvoort behaalden Bas Koeten en Ben van Leliveld een 1e en 2e plaats tijdens Autovisie Time Attack in de klasse Pro Non-Street voor de WTCC BMW van Olivier Tielemans die 3e werd. Op hetzelfde moment in het Zuiden van het land waren het Jadbalja Racing en de Saker Sprint van Daan Reekers en Esper van Heeswijk (Team Hekker) die in Eindhoven voor een daverende demo zorgen tijdens het Pole Position evenement aldaar. Kortom, het was een weekend waarin men absoluut niet om het ambitieuze merk uit Etten-Leur heen kon.

Komend weekend, op zaterdag 14 en zondag 15 juni, is Zandvoort dus weer het toneel van het jaarlijkse Super Race Weekend. Gedurende dat weekend zullen alle raceklassen die georganiseerd worden door de Stichting DNRT meerdere keren in actie komen. Kortom, een echte must voor de raceliefhebber, want vanaf 's morgens vroeg tot het begin van de avond zal er actie op de baan zijn.

De naar verwachting 19 deelnemers van de Saker Challenge rijden dit keer allerminst alleen, zo zijn de BMW 120d Cup en de BMW Ziengs cup van de ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) te gast. Het veld zal verder bestaan uit de overige series uit de Zomer Endurance Serie, namelijk de V8 Nascar Silhouette en de BMW 325i.

Kom dus allemaal naar Zandvoort want afgezien van 7 euro parkeerkosten, is de toegang geheel gratis.

Tijdschema Saker Sportscar Challenge:

Zaterdag 14 juni

10.45 Kwalificatie

13.35 1e Manche 1 uurs race

Zondag 15 juni

09.00 2e Manche 1 uurs race

15.15 3e Manche 1 uurs race

Alle manches: (1 wissel/ 2 stints, gescheiden start)

www.sakersportscars.com, www.sakerchallenge.nl, www.dnrt.nl

Tekst: Stefan Halters
Foto's: Thomas Bakker

Stefan Halters, Saker Sportscars