Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Meer HELDERHEID in wijk Feijenoord

Met een muzikaal spektakel wordt zaterdag 14 juni het HELDERHEIDplein in de wijk Feijenoord geopend.

Breyten Muskiet
Dit sportveld is genoemd naar de Feijenoordse rapper Breyten Muskiet, ook bekend als HELDERHEID, welke benaming staat voor: Hoor Elke les Die Een Reden Heeft En Ignoreer Dwaasheid.

Voorbeeld voor jeugd
Breyten Muskiet die op 25 jarige leeftijd in zijn slaap overleed, was een voorbeeld voor de Rotterdamse jeugd. Zijn roep om gerechtigheid voor iedereen en oproep aan zijn lotgenoten om hun gaven en talenten positief te gebruiken.

Trots op Rotterdam
Hij hield van zijn wijk Feijenoord en was trots op zijn stad Rotterdam en zijn voetbalclub Feyenoord.

Trapveldje achter Hunter Douglas
Ter nagedachtenis aan zijn muzikale begaafdheid is er gezocht naar een plek in de wijk Feijenoord. Dit werd het trapveldje achter Hunter Douglas bij de Spiekmanstraat, dat op 14 juni de naam HELDERHEIDplein krijgt.

Muziekspektakel
Zaterdag 14 juni wordt een waar muziekspektakel. Vanaf 13.00 uur bent u welkom om te genieten van rap, reggae en gospel

Onthulling naambord
Om 14.00 uur is het tijd voor een gedenkwaardig moment. Joany Muskiet, de moeder van HELDERHEID, onthult samen met portefeuillehouder Robbert Baruch van de deelgemeente het naambord. Vanaf dat moment staat het HELDERHEIDplein officieel op de Rotterdamse kaart.

Feest en muziek
Daarna is het weer tijd voor feest en muziek. Sterker nog: onder begeleiding van een professionele rapper mogen bezoekers zelf proberen teksten aan elkaar te rijmen. Het feest is rond 17.15 uur afgelopen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de cultuurscout Feijenoord (Roelof Kok), via (010) 291 80 05 of met Stichting Nieuwe Rotterdamse Cultuur, via (010) 414 17 00.