Politie Brabant-Noord

Kijkdag in onderzoek aangetroffen goederen

Uden/Veghel, 12-06-2008

Begin maart 2008 werd onder leiding van de officier van justitie een onderzoek gestart naar twee verdachten, die zich vermoedelijk veelvuldig schuldig maakten aan inbraken in garageboxen, bouwcontainers en auto's.

Een intensief onderzoek door de recherche van district De Leijgraaf leidde op 24 april tot de aanhouding van een 26-jarige inwoner van Veghel. Tijdens een zoeking in zijn woning werd een grote partij goederen aangetroffen. Totaal ruim 170 zaken, waaronder ook verdovende middelen, werden in beslag genomen.

Op 13 mei werd in een tweede verdachte aangehouden, een 36-jarige man eveneens uit Veghel. Ook in zijn woning trof het onderzoeksteam een partij van ruim 100 diverse goederen, alsmede drugs aan.

Ondanks dat veel van de aangetroffen goederen identiek zijn, is het de recherche niet gelukt een groot deel van deze goederen terug te brengen bij de rechtmatige eigenaar.

Aangetroffen werden veel (electrische) gereedschappen, gereedschapskoffers met inhoud, computeronderdelen, telefoons, digitale camera's, navigatiesystemen en autoradio's.

De twee aangehouden verdachten zitten allebei nog in hechtenis.

Kijkdag

De politie wil middels een kijkdag proberen meer goederen terug bij de eigenaars te brengen en daardoor meer zaken tegen de twee verdachten te krijgen.

Mensen of bedrijven uit de ruime omgeving van Veghel die het slachtoffer zijn geweest van diefstal van met name bovengenoemde goederen, zijn daarom welkom op zaterdag 14 juni 2008, tussen 10.00 en 12.00 uur op het politiebureau in Uden. Leeuweriksweg 2.

Wat dient men mee te brengen? De aangifte of, als geen aangifte is gedaan, een document met kenmerken van het ontvreemde goed (bv. een aankoopbon). Rechercheurs helpen benadeelden gericht te zoeken naar vermiste spullen; het is pertinent geen snuffelmarkt!