Ingezonden persbericht

Gospel Battle 2008 in Amsterdam

PERSBERICHT

Op zaterdag 14 en 28 juni organiseert ZO! cultuur Zuidoost de eerste editie van de Gospel Battle in de Kandelaar in Amsterdam Zuidoost. De Gospel Battle is de officiële voorronde van het Gospelfestival Amsterdam. Deelnemers aan de battle komen uit de regio Groot-Amsterdam. Voor de winnaar van de battle ligt een optreden op het hoofdpodium van het Gospelfestival Amsterdam in het verschiet. Het Gospelfestival Amsterdam vindt plaats op 5 & 6 september in de Heineken Music Hall.

Zaterdag 14 juni zullen er twee voorronden worden gehouden. Per voorronde treden 7 acts op; iedere act krijgt maximaal 5 minuten om één nummer ten gehore te brengen. Na de laatste act zal het juryoverleg plaatsvinden waarna bekend wordt gemaakt welke 2 acts doorstromen naar de finale op zaterdag 28 juni. In de finale krijgen de winnaars van de voorronden ieder maximaal 8 minuten om twee nummers ten gehore te brengen. De jury bestaat uit Radio Faya FM directeur Roy Ristie, zangeres/actrice Marlène Waal, singer-songwriter Robby Harman en gospelkenner/Radio Amazing Grace DJ Chiquita Gravenstijn.

Zaterdag 14 juni

Voorronde 1: 18:30 uur tot 19:30 uur

Voorronde 2: 20:00 uur tot 21:00 uur

Zaterdag 28 juni

Finale: 20:00 uur tot 21:00 uur

De toegang tot de Gospel Battle is gratis.

Op beide dagen bestaat de mogelijkheid om tickets voor het Gospelfestival Amsterdam te kopen tegen een speciaal actie tarief. Voor meer informatie over deze actie kunt u vanaf week 24 terecht op de website www.gospelfestival.nl

Het Gospelfestival Amsterdam heeft haar wortels in de smeltkroes Amsterdam Zuidoost. Met ruim 80 actieve Nederlandse, Caribische en Afrikaanse kerkgemeenschappen is Amsterdam Zuidoost dé plek bij uitstek voor een gospelfestival. Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Stichting ZO! Cultuur Zuidoost (www.zocultuur.nl). In voorgaande jaren programmeerde Het Gospelfestival wereldsterren zoals Solomon Burke, Candi Staton en Kelly Price.

Gospel Battle

Datum : zaterdag 14 en 28 juni 2008

Locatie : Gebouw ''De Kandelaar'', Bijlmerdreef 1239 - 1103 TX Amsterdam

Website : www.gospelfestival.nl

Noot aan de redactie /