Ingezonden persbericht

Amsterdam, 11 juni 2008

ClubFIT start in Amsterdam; Tjemp en Ton Ojers trappen af

Zaterdag 14 juni gaat ClubFIT Amsterdam feestelijk van start. De officiële opening wordt verricht door NOC*NSF mascotte Tjemp en de Amsterdamse voetbalanalist Ton Ojers. ClubFIT is de Amsterdamse variant op de 15 proeftuinen die het NOC*NSF heeft geïnitieerd. Doel van de proeftuinen is om meer mensen te laten bewegen binnen de sportvereniging. Alle landelijke proeftuinen hebben een eigen thema binnen deze doelstelling. ClubFIT Amsterdam heeft een sportief en vernieuwend balsportaanbod voor 35 plussers waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke wensen van deze groep. Naast het beoefenen van verschillende balsporten biedt ClubFIT in een fitnessachtige setting ook fittesten, conditionele oefeningen en voedingsadviezen.

Veel 35 plussers willen sportief zijn zonder dat het te veel tijd kost en verplichtingen met zich meebrengt. Daarnaast moet sporten vooral leuk zijn; geen saaie work outs in de fitnesszaal of eenzaam kilometers hardlopen. Het sportaanbod van ClubFIT Amsterdam is op deze uitgangspunten gebaseerd. Leden van ClubFIT Amsterdam kunnen bij de zes deelnemende verenigingen verschillende balsportvarianten beoefenen. De variatie op de traditionele sporten zorgt voor een toegankelijk, uitdagend en vernieuwend sportaanbod.

De eerste zes sportverenigingen die deelnemen aan ClubFIT Amsterdam zijn de korfbalverenigingen Swift en Blauw-Wit, tennisclub DDV, voetbalvereniging DCG, Honk- en softbalclub Pirates en de Amstelveense hockeyclub Myra. 'Begin september van dit jaar gaat het programma op deze verenigingen van start', aldus ClubFIT manager Jürgen Strik. 'Het is onze doelstelling om het aantal verenigingen dat betrokken is bij ClubFIT Amsterdam de komende jaren te laten stijgen naar 40.'

ClubFIT organiseert 14 juni a.s. een kick-off. Op het terrein van Korfbalvereniging Swift worden de verschillende 'ClubFIT' balsportvarianten gedemonstreerd en wordt de Amsterdamse proeftuin feestelijk geopend. Geïnteresseerden zijn 14 juni vanaf 13:00 uur van harte welkom op de Plantage Parklaan 20a bij korfbalvereniging Swift om de Kick-Off bij van ClubFIT bij te wonen.