Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 065

datum: 1 april 2008

4e editie van de Amerfoortse Familiedagen op 14 en 15 juni

Ontdek de leuke dingen van bijna 750-jarig Amersfoort

Op 14 en 15 juni aanstaande organiseert de gemeente Amersfoort, samen met veel andere organisaties, voor de vierde keer de Amersfoortse Familiedagen. In dat weekend worden allerlei vrijetijdsvoorzieningen en -activiteiten in de stad extra in het zonnetje gezet. Vaak zijn deze activiteiten ook op andere momenten in het jaar mogelijk, maar tijdens de Amersfoortse Familiedagen zijn veel daarvan gratis of met aantrekkelijke korting. Amersfoorters en inwoners uit de regio wordt gevraagd hun familie, vrienden of kennissen van binnen en buiten de stad uit te nodigen om samen te genieten van alle leuke dingen van Amersfoort. In de programmering beginnen we ook vast met de voorpret in aanloop naar de 750ste verjaardag van de stad.

Tijdens de Amersfoortse Familiedagen kan men bij uitstek de verschillende gezichten van Amersfoort ontdekken. Er is van alles te doen op het gebied van historie, kunst en cultuur, natuur, sport en spel. Instellingen en organisaties presenteren zich met bijzondere workshops en diverse voorstellingen. Het aanbod is geschikt voor jong en oud. Het is in dat weekend extra leuk om de stad aan anderen te laten zien.

De accenten van 2008
De activiteiten zullen zich vooral concentreren in de binnenstad en de Eemhaven. Ook dit jaar zoemen we in op de succesvolle thema's van vorig jaar: jeugd en jongeren, groenste stad en Eemhaven. Maar we beginnen ook met de voorpret voor de aanstaande 750ste verjaardag. Tijdens de Familiedagen wordt Amersfoort bezocht door markante figuren die in de geschiedenis van Amersfoort een belangrijke rol hebben gespeeld. Aan het publiek tonen zij op geheel eigen wijze hun kijk op de stad op de voor hen kenmerkende locaties. Mondriaan en Van Oldenbarnevelt ontmoeten en Geerteke uit haar hoofd praten dat ze het mariabeeldje in de gracht moet werpen; het is die dagen allemaal mogelijk.

Oproep deelname activiteiten
Groene tuinenroute
De tuinenroute door particuliere tuinen was vorig jaar drukbezocht. Ook dit jaar willen we de stad van zijn groenste kant laten zien, met name in de binnenstad, door de route uit te breiden. Daarom worden bewoners van de binnenstad uitgenodigd hun tuin op te stellen voor publiek. De tuinenroute is te wandelen op zaterdag 14 juni van 13.00 - 16.00 uur.

Goudkoorts aan de Eem
In en rondom de Eemhaven kunnen deelnemers (individueel en in teamverband) een activiteitenparcours afleggen en daarmee munten verdienen. Wie aan het eind van de dag de meeste munten heeft verzameld maakt kans op een prijs. Zaterdag is de speel- en oefendag. Zondag is de meerkamp. Teams kunnen zich nu al inschrijven tot 20 mei. Zij ontvangen bericht van deelname in de week van 26 mei.

Aanmelding van tuinen voor de tuinenroute of teams voor Goudkoorts aan de Eem kan via de website www.amersfoortsefamiliedagen.nl of telefonisch bij Joost Gruijters 033 245 20 37 (tijdens kantooruren).

Programmaboekje
Medio mei komt het programmaboekje uit met alle activiteiten en een plattegrond. Het boekje is dan onder andere gratis verkrijgbaar in de Informatiewinkel in de Observant, bij de VVV aan het Stationsplein en in de bibliotheekfilialen. Op de website www.amersfoortsefamiliedagen.nl is bovendien meer informatie te vinden.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.


---- --