Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 7 april 2008

NK Wielrennen voor Juristen. Wie wordt meester van het peloton?

Op zaterdag 14 juni 2008 organiseert Elsevier Juridisch in samenwerking met Stichting Tour de Force op het wielerparcours in Spaarndam het eerste NK Wielrennen voor Juristen. De winnaar is de spreekwoordelijke meester van het peloton en mag zich een jaar lang de Nederlands Kampioen noemen.

Voor (aankomend) meesters

Het NK Wielrennen voor Juristen staat open voor iedereen met een behaald doctoraal of master in de rechtsgeleerdheid: advocaten, rechters, notarissen, bedrijfsjuristen maar ook alle overige meesters kunnen van start gaan. Ook rechtenstudenten in hun masterfase mogen deelnemen. Overigens zijn collega s, vrienden en familie van harte welkom om te komen supporteren.

Elsevier Juridisch heeft een speciale website gemaakt waar juristen zich kunnen inschrijven: www.nkjuristen.nl. Relaties van Elsevier Juridisch worden zo veel mogelijk persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen. Verder start een marketingcampagne om deelnemers aan te trekken.

Inschrijving en klassering

Inschrijving is individueel en per (kantoor)team mogelijk. Voor inschrijving wordt een kleine vergoeding gevraagd. Dames en heren rijden in een eigen koers en alle deelnemers worden geklasseerd. Er zijn ereprijzen in diverse categorieën, op leeftijd en op beroepsgroep. Kantoren- en bedrijfsteams dingen mee naar het ploegenklassement. Wedstrijdervaring is niet nodig, fietservaring wel; de afstand bedraagt zo n 50 km en mag dus voor de geoefende toerist geen punt zijn. En meedoen is uiteraard belangrijker dan winnen.

Uitgever én wielerfanaat Robert Sanders: We weten dat er onder juristen veel recreatieve, maar ook fanatieke wielrenners zijn. Om de bekendheid van Elsevier Juridisch te verstevigen wilden wij een evenement organiseren, waarbij deelnemers op een ongedwongen en sportieve manier met elkaar kennis kunnen maken, ervaringen uitwisselen en netwerken. Deze twee aspecten brachten ons op het idee om een heus wielerevenement te organiseren.

Wielerparcours Spaarndam

Het NK Wielrennen voor Juristen vindt plaats op zaterdag 14 juni 2008 op het parcours van WheelerPlanet in Spaarndam. Sanders: Bij een bezoek aan WheelerPlanet was ik erg onder de indruk: mooi parcours, goede faciliteiten en een prachtig restaurant . WheelerPlanet bevindt zich in Spaarndam aan het Zijkanaal C gelegen tussen Haarlem, Amsterdam en IJmuiden.

Organisatie

De organisatie van het NK Wielrennen ligt in handen van Elsevier Juridisch en de juridische vacaturesite JBB.nl in samenwerking met Stichting Tour de Force en WheelerPlanet.

Over Elsevier Juridisch

Elsevier Juridisch is onderdeel van Reed Business en uitgever van een vacaturesite, juridische vakliteratuur, tijdschriften, boeken en losbladige titels. Focus ligt steeds meer op het uitgeven van online producten die het werk van advocaten, notarissen en andere juristen ondersteunen.

Noot voor de redactie,