Ingezonden persbericht

Medewerkers Aon beklimmen Alpe D Huez voor KIKA

Rotterdam / Noordwijk, 15 mei 2008 Ruim dertig medewerkers van verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon Nederland hopen op 14 juni de top van de Alpe D Huez te bereiken. Het sponsorgeld dat ze met de klim bij elkaar brengen, gaat naar de stichting KIKA, Kinderen Kankervrij.

Het initiatief van de medewerkers van het Aon kantoor in Noordwijk komt voort binnen het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)-beleid van de organisatie. In het kader van het 20-jarig bestaan van de naam Aon worden twintig MVO-projecten ondersteund, waarvan de wielerkoers naar de top van de Alpe D Huez er één is. Een dertigtal medewerkers heeft inmiddels aangegeven dat zij deze sportieve uitdaging wil aangaan.

Haarspeldbochten
Het is een zware tocht, weet Perry Steenvoorden, een van de initiatiefnemers en account manager bij Aon in Noordwijk. Binnen de wielerwereld staat de Alpe D Huez hoog aangeschreven. Het venijn van de klim zit niet in de lengte, maar in de 21 haarspeldbochten en stijgingspercentages die kunnen oplopen tot 11,5%. Deze vragen van elke coureur het uiterste. Voor de medewerkers van Aon geldt alleen de eindstreep. De tijd waarin zij het traject afleggen speelt geen rol.

Ter voorbereiding op de klim hebben de deelnemers zelf hun vrienden- en kennissenkring gevraagd om hen te sponsoren. Volgens Steenvoorden loopt dat goed. Op dit moment is al een behoorlijk bedrag ingezameld. Bovendien zal onze werkgever de sponsoropbrengst aanzienlijk aanvullen. KIKA kan dit geld goed gebruiken, zij doen uitstekend werk door onder meer onderzoek naar kinderkanker te financieren. De Aon wielerploeg vertrekt op 12 juni per touringcar naar Frankrijk en klimt op 14 juni in de pedalen.

Alpe D Huez, feiten en cijfers
Top 1860 meter
Hoogteverschil 1061 meter
Lengte - 13,8 km
Stijging - 7,9%
Steilste klim - 11,5%
Locatie Franse Alpen
Snelste tijd ooit 37m35sec, Marco Pantani
Nederlandse winnaars Alpe D Huez in Tour de France Hennie Kuiper (2x), Peter Winnen (2x), Joop Zoetemelk (2x), Gert-Jan Theunisse, Steven Rooks

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.600 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 36.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Meer informatie: www.aon.nl.