PERSBERICHT

Verborgen Tuinen, kleine en grote paradijsjes, zijn weer te bezoeken in Rotterdam.

Verborgen Tuinen weer in Rotterdam

Rotterdam, mei 2008 - Het evenement Verborgen Tuinen in Rotterdam vindt dit jaar voor de achtste keer plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juni 2008 van 10.30 tot 16.30 uur. Dit jaar stellen 120 tuineigenaren - van kleine en grote, strakke en romantische, liefhebbers- of designtuinen - hun tuin open voor alle tuinliefhebbers.

Bijzondere en verborgen tuinen, die meestal gesloten zijn voor het publiek, openen speciaal voor dit evenement hun poorten. Het accent in het programma ligt op de privé-tuinen. Daarnaast zijn ook gemeenschappelijke en openbare tuinen te bezichtigen. Er zijn vier fietsroutes die bezoekers langs de tuinen voeren. Ontdekken van onverwachte groene plekjes, ervaringen uitwisselen, ideeën opdoen, hier en daar onder het genot van een kop koffie of een glaasje. Kortom, twee dagen genieten van het 'verborgen' groen in Rotterdam.

In de fietsroutes langs de Verborgen Tuinen is ook een aantal educatieve tuinen opgenomen, waaronder schooltuinen en twee botanische tuinen met bijzondere plantencollecties. Maar ook volkstuinencomplexen - met Hollandse groentetuinen en mediterrane druiven- en olijfgaarden zijn te bekijken.

De Gemeente Rotterdam heeft 2008 uitgeroepen als "Groenjaar" (www.groenjaar.nl). Een mooiere combinatie met het evenement Verborgen Tuinen is niet denkbaar! Als thema is dit jaar gekozen voor "Eetbaar Groen". In vele tuinen kan de bezoeker op diverse manieren kennismaken met "eetbare bloemen en planten". Dit zal zeker tot veel verrassingen leiden!

De Tuinengids met adressen van alle deelnemende tuinen, plattegronden en vier fietsroutes is vanaf 10 mei verkrijgbaar (¤ 7,50). Een toegangsbewijs (¤ 5,00) geeft tijdens het hele weekend toegang tot alle tuinen.

Voor verkoopadressen en verdere informatie: www.verborgentuinen.nl.



Ingezonden persbericht