Nederlandse Tafeltennisbond

BEKERFINALE op zaterdag 14 juni in Venray

Bij de dames heeft NAK/Den Helder op het laatste moment moeten afhaken. De reden is dat men geen compleet team meer kan opstellen. Li Jie is om privé redenen in China en Alexandra Chirameti is al weer naar Roemenië. De opgevallen plaats wordt ingenomen door het team Messchendorp Pallet (beste nr 2 uit de vorige ronde). Verder zijn aanwezig AA-Drink/FVT, Bonnema Westa en Swift.

Bij de heren hebben zich geplaatst de teams van AA-Drink/FVT, Messchendorp Pallet, Openline Westa en Pecos.

Plaatsingslijst voor de FINAL FOUR

Heren:

1. AA-Drink/FVT

2. Openline Westa

3. Messchendorp Pallet

4. Pecos
Dames:

1. Bonnema Westa

2. AA-Drink-FVT

3. Swift
Messchendorp Pallet

De nrs 1 en 2 zijn geplaatst en de nrs 3 en 4 worden ingeloot in het wedstrijdschema, een half uur voor aanvang van de wedstrijd.

De SUMMA FINAL FOUR wordt volgens het afvalsysteem gespeeld: de vier teams bij zowel dames als heren beginnen gelijk aan de halve finales. De dames beginnen om 11.00 uur en de heren om 13.00 uur. Vanaf 15.00 uur zullen de dames hun finale spelen, gevolgd door de herenfinale (niet eerder dan 16.30 uur).
Alle wedstrijden worden gespeeld in "best of five". Een wedstrijd bestaat uit vijf enkel spelen: A-Y, B-X, C-Z, B-Y, A-X. Het team dat als eerste drie enkelspelen heeft gewonnen is winnaar. De spelersvolgorde in een team is vrij.

Voor het publiek is er deze dag genoeg ruimte om in de zaal, dicht bij de toppers, van toptafeltennis te genieten.