Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 9 juni 2007

Excursies naar broedende lepelaars en zwartkopmeeuwen op Balgzand

Landschap Noord-Holland nodigt u uit voor bijzondere excursies naar het Balgzand. In dit deel van de Waddenzee, tussen Den Helder en Wieringen, kunt u indrukwekkende hoeveelheden broedvogels zien. Maar ook de eerste vogels die al klaar zijn met broeden zoals tureluurs en bergeenden. We gaan kijken bij het Kooihoekschor en bij Van Ewijcksluis. Er is nu heel veel te zien. De vogels zijn volop in de weer met het verzorgen van hun jongen. Visdief, noordse stern, kok-, zwartkop-, zilver-, storm- en kleine mantelmeeuw, kluut en lepelaar zijn vaste broedvogels van de schorren.

De excursies vinden plaats op zaterdag 14 juni van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur en op zondag 15 juni van 15.00-17.00 uur. We ontvangen u graag in Natuurinformatiecentrum Balgzand ('t Kuitje) met een kopje koffie of thee en een prachtige diapresentatie. De gidsen van Landschap Noord-Holland nemen een telescoop mee. Reserveren is wenselijk maar hoeft niet per se en kan via de InformatieWinkel, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50 per persoon, voor Beschermers ¤ 2,50 en voor een kind tot 12 jaar ¤ 1,50. Neem als u die heeft een verrekijker mee en trek stevige schoenen aan.

Natuurinformatiecentrum Balgzand ligt bij 't Kuitje aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Dit is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever. Dit is goed met borden aangegeven.