Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 9 juni 2008, Den Haag

Gratis Romantisch avond in het Haags Historisch Museum tijdens Festival Classique met optreden
van Ralph Meulenbroeks
Zaterdag 14 juni van 20.15 uur tot 23.30 uur. In het Museum aan de Hofvijver tegenover het feestelijke drijvende concertpodium van Festival Classique is iedereen van harte welkom voor een gratis romantische avond. Tijdens deze avond zal Ralph Meulenbroeks speciaal voor u optreden en zullen er romantische rondleidingen door het museum worden gegeven. Zo hoort u o.a. het verhaal van het kinderhuwelijksportret van Willem van Oranje en Mary Stuart. In het museum zal u ook een verfrissing worden aangeboden. S'middags is er een optreden van Ralph Meulenboeks op de Hofvijver met The Beauty & The Beast gespeeld door het Nederlands Theater Orkest, s'avonds in het Haags Historisch Museum. Tijdens dit speciale optreden kan iedereen kennis maken met Ralph en zijn de viola da gamba. Beroemde componisten als Bach, Telemann en Händel hebben een enorm repertoire voor de viola da gamba geschreven. n
Om 20.15 uur en 22.45 uur zullen twee romantische
rondleidingen gehouden worden (duur circa 15
minuten). De symboliek van de liefde in de 17de
eeuwse schilderkunst, de romantische liefde in de
19de eeuw en de liefde in de overzeese gebieden ten tijde van de VOC.
In het museum zijn op dit moment de hoogtepunten
van de vaderlandse en Haagse geschiedenis te zien
met veel `Romantiek'. Spaanse liefde voor een
Haagse dame, huwelijksgeluk en zelfs wrede liefde.

Bezoekers krijgen een gratis kop koffie of thee. Festivalpashouders kunnen tevens een gratis romantische attentie afhalen in het museum.

Voor informatie : www.haagshistorischmuseum.nl of www.festivalclassique.nl

Afbeelding: Anthony van Dyck, Willem II, Prins van Oranje met zijn bruid Prinses Mary Stuart, 1641, Rijksmuseum Amsterdam.