Ingezonden persbericht


Mobilisatie voor demonstratie tegen discriminatie, 14 juni in Amsterdam, komt goed op gang.

Amsterdam 11-6-08

De afgelopen dagen zijn er in de Amsterdamse stadsdelen duizenden posters en flyers verspreid voor de demonstratie tegen discriminatie van aanstaande zaterdag. Ook op donderdag en vrijdag worden er nog flyers uitgedeeld in het centrum van de stad. Eerder al is er landelijk breed gemobiliseerd. Inmiddels hebben de bands de Hardheid, Plutonium en OG shit toegezegd om op te komen treden om duidelijk stelling te nemen tegen alle vormen van discriminatie. Tevens zullen er sprekers zijn van verschillende organisaties.

Op zaterdag 14 juni 2008 organiseert de Anti Racisme Groep een demonstratie door het centrum van Amsterdam. De Anti Racisme Groep vindt dat het de hoogste tijd is in verzet te komen tegen alle vormen van discriminatie. Wij pikken het niet dat het toenemend racisme, de islamo- en homofobie, het seksisme en de terugkeer van fascistische tendensen het klimaat op straat, in de media en de politiek vergiftigen.

Alle politieke partijen ondersteunen in woord of daad de structurele discriminatie van gastarbeiders en het keiharde, onmenselijke vreemdelingenbeleid. Politici komen weg met misdaden als de Schipholbrand en het stelselmatig stigmatiseren van bevolkingsgroepen. Dan is het niet vreemd dat sommige jongeren denken ongestraft asielzoekers hun dorp uit te kunnen pesten, homo's te mishandelen of gebedshuizen in de fik te steken.

Het debat wordt beheerst door incidenten terwijl wij in de maatschappij structurele problemen zien wat betreft intolerantie, emancipatie en discriminatie. Op deze gebieden is er geen sprake meer van progressie, niet eens van stagnatie, er is alleen maar achteruitgang. Terwijl het juist zo belangrijk is dat iedereen ongeacht sekse, huidskleur, leeftijd, seksuele geaardheid en geloofsovertuiging gelijk behandelt wordt. De angst voor 'anders' moet overwonnen worden. Daarom willen we strijden, juist met allerlei verschillende groepen, voor een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is!

De demonstratie op 14 juni begint om 13.00 op het Museumplein om vervolgens door hartje Amsterdam te trekken.Er zullen verschillende sprekers en bands aanwezig zijn om de demonstratie kracht bij te zetten.

Niet ter publicatie:
antiracismegroep@hypocrisy.org
Perswoordvoerder: 06-42128053


---- --