Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 12 juni 2008

Last Man Standing Battle of Amsterdam

De Battle of Amsterdam en OneFourOne Collective bundelen op zaterdag 14 juni tussen 16:00 en 17.00 uur hun krachten voor een speciale 'Last Man Standing Battle of Amsterdam' op het Sierplein in Amsterdam Slotervaart. Tijdens deze MC battle strijden aanstormende hiphop-MC-talenten verbaal tegen elkaar.

Tijdens de 'Last Man Standing Battle of Amsterdam' maken 8 MC's onderling uit wie naar de 'Final Battle' mag om te strijden voor de titel 'Battlemaster of Amsterdam 2008'. Deelnemers moeten in een freestyle-battle van 45 seconden bewijzen dat zij de beste zijn door hun concurrentie uit te schakelen.

Inschrijven kan via www.battleofamsterdam.nl en www.onefourone.nl

Een battle is een veel gebruikte wedstrijdvorm binnen hiphop met als uitgangspunt dat deelnemers hun talent en capaciteiten met elkaar meten. Tijdens het battelen dagen deelnemers elkaar uit, ze zwepen elkaar op. Goed op elkaar én op het publiek in kunnen spelen, in combinatie met improvisatievermogen, zijn vereisten om aan een battle deel te kunnen nemen. De deelnemer die het meeste respect van het publiek verdient, dat wordt gemeten aan de hand van een applausmeter, wint de battle.

De 'Last Man Standing Battle of Amsterdam' wordt mede mogelijk gemaakt door:

OneFourOne Collective, Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam, Jongeren Productiehuis en Juize.FM.

Voor meer informatie, beeldmateriaal, interviews en/of het bijwonen van de battle kunt u contact opnemen met:

De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl

Jolanda Koopman | jolanda.koopman@demediavilla.nl

Bapke Wiebols | bapke.wiebols@demediavilla.nl

Zie ook: www.battleofamsterdam.nl


---- --