Gemeente Sittard-Geleen


067_2008

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Koninklijke gedenk-eik in ere hersteld

Sittard-Geleen, 13 juni 2008 -- Op 14 juni om 12.00 uur onthult wethouder Ingrid Widdershoven de gerestaureerde koninklijke gedenk-eik in het monumentale Stadspark van Sittard ter hoogte van de kruising Agricolastraat/Kastanjelaan en Emmastraat. Deze boom is in 1937 door schoolkinderen geplant. Dit ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana en prins Bernhard. Een aantal kinderen van toen zijn nu ook bij deze onthulling aanwezig. De gemeente heeft de oude eik en haar omgeving weer in volle glorie hersteld.

Deze 'koninklijke' boom behoort tot onze monumentale bomen welke geregistreerd zullen worden in onze gemeente.'De inventarisatie is nodig om het aantal monumentale bomen en de locaties in kaart te brengen,' aldus wethouder Ingrid Widdershoven. Deze registratie wordt door de vrijwilligers van IVN aan de hand van een door de gemeente ontwikkeld inventarisatieformulier gedaan.

De onthulling van deze gerestaureerde eik is dan ook het startschot voor deze registratie van waardevolle, monumentale en gedenk-bomen.

Mocht u deze feestelijke onthulling willen bijwonen dan bent u van harte welkom.


---