Ingezonden persbericht


Ontruiming huis Poolse werknemers

Afgelopen dinsdag stuurde ik u een bericht over de dreigende 'uitzetting' van ekele Poolse bouwvakkers in Nederland. CNV Hout en Bouw heeft dit weten te voorkomen en is nu bezig om voor deze Polen ander werk en andee woonruimte te zoeken. Immers, deze Polen bleken sinds hun aankomst in Nederland geen loon te hebben ontvangen en te wonen in 'on-Nederlandse' omstandigheden. Het huis waarin zij terechtkwamen (zou gemeubileerd zijn), had geen water of elektriciteit en in plaats van acht bedden stonden er maar vier. Wel hadden zij hiervoor flink en vooruit moeten betalen.

Kortom, voor het CNV alle reden om hier op in te springen. Poolse werknemers verdienen in Nederland een menswaardig bestaan en als zij hier willen werken, dan moeten zij op dezelfde manier worden behandeld als hun Nederlandse collega's. Echter, ondanks dat deze uitzetting is weten te voorkomen, gaat de 'soap' door. Hun koppelbaas heeft namelijk gedreigd om VANOCHTEND hun huis te ontruimen. Hij heeft daarvoor de politie ingeschakeld. Het CNV gaat daar natuurlijk niet mee akkoord.

Heeft u interesse in deze gebeurtenis (die helaas illustratief is voor veel Polen die in Nederland werken en wonen)?
Dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met:

Maarten Post, bondsbestuurder CNV Hout en Bouw, tel. 06 - 51202988 Tjitze van Rijssel, districtshoofd CNV Hout en Bouw, tel. 06 - 51203083

Voor meer informatie over de actie van afgelopen dinsdag: www.cnvhb.nl

Met een hartelijke groet,
Frieda Tax
Voorlichter CNV Hout en Bouw