Politie Haaglanden




Haaglanden, 14-06-2008

Glazenwasser valt van twee hoog
Den Haag Een glazenwasser (leeftijd onbekend) viel donderdag 12 juni omstreeks 11.30 uur van zijn ladder ter hoogte van de tweede etage van een woning aan de Prinsegracht. De man wilde van de ladder overstappen naar het balkon toen het hekje, dat hij als steun gebruikte, het begaf. Hierop verloor de man het evenwicht en viel van de ladder. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie is ingelicht.

Drie vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal
Den Haag - Drie vrouwen (23, 30, 31 jaar) zijn donderdag 12 juni omstreeks 17.45 uur aangehouden in een kledingwinkel aan de Wagenstraat toen een winkelmedewerker zag dat zij het pand verlieten zonder de kleding te hebben afgerekend. De tassen van de vrouwen werden gecontroleerd en hierin trof de politie diverse kledingstukken afkomstig uit de kledingzaak. De vrouwen ontkennen de goederen gestolen te hebben. De vrouwen zijn overgebracht naar het politiebureau.

Van sieraden beroofd
Den Haag Een 50-jarige vrouw deed donderdag 12 juni omstreeks 12.00 uur aangifte van diefstal van haar sieraden uit een woning aan de Lage Nieuwstraat. De vrouw vertelde dat een man bij haar aanbelde en zich uitgaf als iemand van de woningbouwvereniging die de meterkast wenste te controleren. Hierop liet de vrouw hem in de woning. Eenmaal binnen bedreigde de man de vrouw en zij moest sieraden en geld afgeven. Vermoedelijk heeft de man hierbij een steekwapen gebruikt. Vervolgens heeft de man de woning verlaten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man mishandelt hond
Den Haag Politieagenten kregen vrijdagochtend 13 juni om 01.10 uur een melding dat een man een hond zou mishandelen. Op de Vlaskamp werden de agenten aangesproken door collegas van de Koninklijke Marechaussee die een man hadden aangehouden. De marechaussees waren aangesproken door een getuige die had gezien hoe de man de hond had geslagen. De hond bloedde uit zijn bek en poten en was er slecht aan toe. De hond werd met spoed door een dierenambulance naar een dierenarts in Leidschendam gebracht. De verdachte die onder invloed van drank was, werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Gestolen snorfiets
Den Haag Een snorfiets die met ty-rips aan elkaar zat en met hoge snelheid reed, trok donderdagmiddag 12 juni op de Haverkamp de aandacht van surveillerende agenten. Nadat ze de bestuurder, een 17-jarige Hagenaar, hadden laten stoppen, konden ze de snorfiets onderzoeken. Daaruit bleek dat het chassisnummer van de snorfiets niet klopte. De bestuurder werd aangehouden voor diefstal of heling van de snorfiets. In het politiebureau bleek dat de 17-jarige in eerste instantie een valse naam had opgegeven.

Jongen (10) beroofd van telefoon
Leidschendam Een 14-jarige jongen uit Leidschendam beroofde donderdag 12 juni om 17.00 uur op de Burgemeester Sweenslaan een 10-jarige plaatsgenoot van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer kon een goede omschrijving geven van de dader, waarop agenten de omgeving afzochten. Op de Heuvelweg zagen zij drie jongens (16 en 14 jaar uit Leidschendam en Amsterdam) die voldeden aan het signalement. De agenten hielden ze aan en brachten ze over naar het politiebureau. Daar bleek dat twee van de drie jongens niets met de beroving te maken hadden, waarop zij weer mochten gaan. De derde, een 14-jarige jongen uit Amsterdam, bekende degene te zijn die de telefoon had gestolen. Hij kreeg een proces-verbaal en de telefoon is terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

Auto-inbreker gepakt
Rijswijk Een 61-jarige Rijswijker belde donderdag 12 juni om 10.15 uur de politie, omdat hij op de Van Vredenburchweg een diefstal uit een personenauto zag. De melder had zicht op de vermoedelijke dader en gaf dat door aan de politie. Daardoor konden agenten even later in het Kruisvaarderspark een 24-jarige Rijswijker aanhouden als verdachte van diefstal. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit nog vast voor nader verhoor.

Meiden stelen kunstnagels
Rijswijk Personeel van een drogisterijketen aan de Prins Johan Friso Promenade betrapte donderdag 12 juni om 14.15 uur twee meiden van 12 en 13 jaar uit Den Haag op winkeldiefstal. Ze hadden een pakje kunstnagels proberen te stelen. Agenten namen het tweetal mee naar het politiebureau en namen daar contact op met hun ouders. Aangezien het voor de beide Haagse meiden de eerste keer was, kregen ze in overleg met hun ouders een Halt-verwijzing.

Ruzie om parkeerplek
Naaldwijk Agenten kregen donderdag 12 juni om 14.30 uur een melding van een uit de hand gelopen ruzie op de parkeerplaats bij de Tuinen. Een 57-jarige vrouw uit Rijswijk gaf een
21-jarige vrouw uit Hoek van Holland een klap toen zij parkeerde op de plaats waarop ze dacht recht te hebben. De 21-jarige belde de politie, die de Rijswijkse even later in een nabijgelegen winkel aan konden houden. Ze kreeg een proces-verbaal.


2.761 hennepplanten vernietigd
Naaldwijk Naar aanleiding van een M-melding (melding bij de Meld Misdaad Anoniem lijn) vonden agenten donderdag 12 juni om 12.30 uur een hennepkwekerij in een pand aan de Oranjesluisweg. Binnen waren er verschillende ruimtes, waarin in totaal 2.761 hennepplanten stonden. Ook bleek dat de stroom buiten de meter om afgetapt werd. De planten werden vernietigd en de politie stelt een onderzoek in.

Veelpleger steelt fiets
Nootdorp De politie wist donderdag 12 juni om 09.30 uur een veelpleger te achterhalen. De man nam vanaf de Laan van Nootdorp een fiets weg, maar werd betrapt door een omstander. Aangezien achterop de fiets een hondenmand zat was het voor de agenten betrekkelijk eenvoudig om de wegfietsende man te achterhalen. Hij werd op de Neogotiekhof achterhaald en aangehouden. De man wordt vrijdag voorgeleid bij de rechtercommissaris.

Met brommobiel op Afrikaweg
Zoetermeer Een 82-jarige man uit Zoetermeer is donderdag 12 juni met zijn brommobiel van de Afrikaweg gehaald. Surveillerende agenten zagen de man langzaam rijden op de Afrikaweg en begeleidden hem naar de Van Leeuwenhoeklaan. De Zoetermeerder reed met zijn brommobiel, een gemotoriseerd voertuig dat maximaal 45 km per uur mag rijden, op een 70 km weg en hij veroorzaakte hiermee voor zichzelf, maar ook voor andere weggebruikers een gevaarlijke situatie. De man was zich er niet van bewust dat hij met zijn voertuig niet op de Afrikaweg mocht rijden maar vertelde de agenten dat hij door de hevige regen toch al van plan was om weer terug naar huis te rijden. Hij is via een andere route teruggereden.

Op straat met wurgstokjes
Zoetermeer De politie hield op donderdag 12 juni om 19.45 uur op de Velddreef een 27-jarige man aan voor het bezit van wurgstokjes. De Zoetermeerder stond op het speelveldje achter de Velddreef met een groep vrienden en had zogenaamde wurgstokjes bij zich. De Zoetermeerder is aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Jongen aangehouden voor heling
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen op vrijdag 13 juni om 04.00 uur een 16-jarige jongen in de Hagesteinstraat fietsen zonder fietsverlichting. De Zoetermeerder had in zijn rechterhand een tweede fiets vast. Toen hij de agenten zag, gooide hij deze fiets op de grond en fietste hij er vandoor. De politie achtervolgde hem en op een gegeven moment sprong de jongen van de fiets en ging hij er rennend in de richting van de Ammerstolstraat vandoor. De politieagenten renden hem achterna en hielden de jongen staande. Hij vertelde de agenten dat hij het op een rennen zette omdat hij de ene fiets op de zwarte markt van Beverwijk had gekocht en de andere fiets net gevonden had. Omdat het om twee vrij nieuwe damesfietsen ging met verbroken sloten, werd de jongen aangehouden op verdenking van heling.