Politie Haaglanden



extra persbericht 14 juni

Haaglanden, 14-06-2008

Onrustig na Oranjevoetbal
Den Haag - Na afloop van het duel Nederland-Frankrijk is het op enkele plaatsen in Den Haag onrustig geweest. Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd het Jonckbloedplein (Laak) in Den Haag afgezet. Dit om ongeregeldheden van feestvierende supporters te voorkomen. De feestelijke stemming die op diverse plekken in de stad werd gehouden, gaf een wat onrustig beeld.

In de omgeving van de Goeverneurlaan en het Lorentzplein en de Apeldoornselaan met de Zuiderparklaan was het enige tijd onrustig, door tussen het verkeer rondrennende feestvierende jongeren.

Door inzet van de Mobiele Eenheid lukte het om de rust rond het Lorentzplein snel te herstellen. Omstreeks middernacht kon de afzetting op het Jonckbloedplein worden opgeheven. Op het Plein in het centrum ontstond een grimmige sfeer door de grote toestroom van mensen. Na overleg met de horeca stopte men eerder met schenken en keerde ook daar de rust snel terug. De politie hield in totaal 30 personen aan voor diverse strafbare feiten.