NIBUD Persbericht

Goed met Geld de zomer in

Met het boek 101 Goed met Geld Tips helpen Marieke Henselmans en het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) de consument om meer uit hun geld te halen. Naast echte bespaartips, staan er in het boek ook tips om slim met je geld om te gaan en om meer inkomsten te verwerven. Van tips over de huur- en zorgtoeslag tot tips voor een geslaagde Koninginnedagverkoop.

Marieke Henselmans en het Nibud
Marieke Henselmans is dé besparingsexpert van Nederland. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting staat bekend om zijn onafhankelijk en betrouwbaar advies over huishoudbudgetten. Deze combinatie heeft geresulteerd in een boek waarin het 'vrolijk besparen' centraal staat. Volgens de besparingsexpert is het de kunst om zo weinig mogelijk uit te geven aan de dingen die je niet zo belangrijk vindt, waardoor je meer over kunt houden voor de dingen die jij wel belangrijk vindt. Niet besparen op leuke dingen dus! Het geld kan ook gebruikt worden voor een financiële buffer.

Tipje van de sluier
Het boek gaat onder andere over inkomen en uitgaven, woonkosten, voordelig kopen, boodschappen, eten, uitgaan en vrije tijd. Om alvast een voorproefje te geven, wordt er vast een vakantietip gegeven: Een groot deel van de kosten van uitstapjes hangt samen met de reiskosten. De eerste besparing pak je door leuke mogelijkheden te zoeken die dicht in de buurt zijn. Je kunt een dag op pad in de dichtstbijzijnde stad, of zelfs in je eigen woonplaats, en je daar eens helemaal als toerist gedragen. Je bespaart ook door broodjes, drinken, fruit en lekkers zelf mee te nemen. Drinkpakjes blijven onderweg koel als je ze een dag van tevoren in de vriezer legt. Je kunt de kinderen tijdens het uitstapje plaatjes, kaartjes, folders, ijsstokjes, steentjes, veertjes en dergelijke laten verzamelen. De kinderen kunnen de dag ná het uitstapje dan een verslag maken en al hun trofeeën erbij plakken, later aangevuld met foto's. Ze zijn weer een dag aan het knutselen, ze hebben écht een leuk aandenken en kunnen er later een spreekbeurt over houden.

Ook Aboutaleb maakt keuzes
Het voorwoord van 101 Goed met Geld Tips is geschreven door staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb. Op deze manier wil hij aangeven dat besparen een belangrijke rol kan spelen bij het rondkomen met je maandbudget. Het maken van keuzes is daarbij onontkoombaar. Aboutaleb is voor zowel Marieke Henselmans als het Nibud een bekende. Hij heeft een van Henselmans boeken gepresenteerd en voor het Nibud heeft hij de website berekenuwrecht.nl geopend.

101 Goed met Geld Tips
Het boek heeft 130 pagina's en kost ¤10,-. Het is te bestellen in de webwinkel van het Nibud.

Datum:: 14-06-2008