Politie Drenthe


Hoogeveen, 14-06-2008

Vervolgbericht dodelijk verkeersongeval

BORGER Bij het verkeersongeval op de Strengenweg in Borger is vrijdagavond een 21 jarige inwoner van Eesergroen om het leven gekomen. Uit het sporenonderzoek van de politie blijkt dat de man in een flauwe bocht met zijn auto in de berm is geraakt. Vervolgens reed hij een lantaarnpaal omver en raakte een paar afgezaagde boomstammetjes. Door de zeer hoge snelheid waarmee hij waarschijnlijk reed werd de auto gelanceerd en kwam tegen een boom tot stilstand. De auto brak in twee stukken en de bestuurder slingerde er uit. Voorbijgangers ontdekten later de brokstukken van de auto en het slachtoffer. Hij overleed ter plaatse. (08-145355)

Winkel overvallen

ASSEN Vrijdagmiddag tegen 17.30 uur heeft een nog onbekende man een winkel aan de Steendijk in Assen overvallen. Onder bedreiging met een mes dwong hij een winkelbediende geld uit de kassa aan hem geven. Nadat hij het geld had gekregen verliet hij de winkel en verdween. Van de overvaller is maar weinig bekend. Het gaat om een man. Hij droeg een donkere bivakmuts en een donkere jas tot net over de heupen. De politie stelt een onderzoek in. (08-145290)

Alcohol in het verkeer

EXLOO Op de Hoofdstraat in Exloo vloog vrijdagmiddag een personenauto over de kop. Door nog onbekende oorzaak verloor de 21 jarige bestuurder uit Emmen de macht over het stuur. De auto raakte een boom, kantelde over de zijkant en vloog daarna nog eens over de kop. Daarbij kwam de auto met de achterkant op een daarvoor rijdende auto, bestuurd door een 38 jarige inwoner van Tweede Exloermond. Niemand raakte gewond. De man uit Emmen had gedronken (0,85 promille) en is door de politie aangehouden. Ook is hij niet in het bezit van een rijbewijs. Na de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van drie uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-145279)

NIEUW AMSTERDAM In de nacht van vrijdag op zaterdag verloor op de Dikkewijk OZ in Nieuw Amsterdam een 42 jarige automobilist uit Emmen de macht over het stuur. De man verklaarde dat hij te snel had gereden en niet goed had opgelet. In een bocht kwam hij naast de weg en botste op een bult zand. Niemand raakte gewond. Omdat de man gedronken had is hij door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar toonde de ademanalyse een alcoholgehalte aan van 1 promille. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is hij weer in vrijheid gesteld. (08-145367)

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 35 jarige automobilist uit Yde met een alcoholgehalte van 0,6 promille over de Ruinerwoldseweg in Meppel. Bij een politiecontrole liep hij tegen de lamp. Hij moest mee naar het politiebureau waar hij een ademanalyse onderging en met een rijverbod van één uur en een proces-verbaal weer in vrijheid werd gesteld. (08-145370)

EMMEN Op de Brinkenweg in Emmen vloog in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24 jarige man uit die plaats met een bestelauto over de kop. De auto raakte voor de kruising met de Ruinerbrink een betonblok en kwam zwaar beschadigd in de bosjes tot stilstand. De (beginnend) bestuurder had gedronken en is aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een proces-verbaal en een rijverbod zou hij in vrijheid worden gesteld, ware het niet dat de man ook nog eens 330,- openstaande boetes moest betalen. Pas nadat hij de betaling had geregeld mocht hij vertrekken. (08-145375)

KLAZIENAVEEN Een 26 jarige automobilist kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een boete van 220,-. De man valt onder de categorie beginnend bestuurder en reed met een alcoholgehalte van 0,3 promille over De Wieken in zijn woonplaats Klazienaveen. Ook kreeg hij direct een rijverbod van één uur opgelegd. (08-145397)

RODEN Ook in Roden ging een beginnend bestuurder in de fout. Deze 26 jarige automobilist uit Groningen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag met een alcoholgehalte van 0,6 promille over de Heerestraat. Hij werd door de politie gecontroleerd en aangehouden toen bleek dat hij gedronken had. Na de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-145361

Politie vordert rijbewijs in na snelheidsovertreding

DALEN Een 43 jarige inwoner van Schoonebeek is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Nadat hij door zijn hoge snelheid op de A-37 al de aandacht had getrokken van een politiepatrouille, werd op de Burgemeester Fonteinstraat in Dalen geconstateerd dat hij met een snelheid van ruim 160 km per uur reed. Men mag daar maximaal 80 km/uur. Hij werd staande gehouden. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Bromfietsers gewond

ASSEN Op de kruising van de Stationsstraat met de Zuidersingel in Assen raakte vrijdagmorgen een 16 jarige bromfietser uit Grolloo gewond. Hij naderde over de Zuidersingel de kruising. Op dat moment kwam voor hem van rechts over de Stationsstraat een (lege) Arriva bus bestuurd door een 48 jarige man uit Assen. Waarschijnlijk tijdens het remmen blokkeerde het achterwiel van de bromfiets. De jongen gleed met zijn bromfiets onderuit en raakte de achterkant van de bus. Met diverse verwondingen is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-145088)

PATERSWOLDE Op het fietspad langs de Hoofdweg in Paterswolde kwam vrijdagmorgen een 17 jarige bromfietster uit die plaats in botsing met een huisvuilcontainer. Deze container was leeg en stond gedeeltelijk op het fietspad. Waarschijnlijk heeft het meisje de container te laat gezien. Ze botste tegen de container en verloor de macht over het stuur. Ze kwam te vallen en gleed met haar hoofd tegen een muurtje. Gelukkig droeg ze een helm. Ze is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. (08-145155)

Verdachten fietsendiefstal aangehouden

ASSEN Op het Stationsplein in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 26 en 27 jarige uit die plaats aan. De politie trof de mannen daar aan met een fiets met doorgeslepen slot. De fiets bleek gestolen te zijn. De 26 jarige man werd ook nog gezocht voor een aantal andere diefstallen. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-145347)

Bij inbraak gestolen auto teruggevonden langs A-28

ASSEN Inbrekers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een woning aan de Ruysdaelstraat in Assen en daarbij ook de sleutels van een bij de woning geparkeerde auto gestolen. Ze verdwenen met o.a. een tas met inhoud, een navigatieapparaat en de auto. Deze auto, een rode Citroen Xsara Break, is vrijdagavond teruggevonden op de A-28 ter hoogte van de afslag Westerbork. De auto stond daar met de alarminstallatie in werking. Mogelijk hebben automobilisten die vrijdag over de A-28 deze auto gezien. Als voorbijgangers personen of voertuigen bij deze auto hebben gezien dan verzoekt de politie hen contact op te nemen met 0900-8844. (08-145140)

Politie houdt geweldplegers aan

ZUIDLAREN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de De Millystraat in Zuidlaren op aanwijzing van getuigen een 40 jarige man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het zonder enige aanleiding mishandelen van een 17 jarige inwoner van Schipborg en het daarna met een mes bedreigen van deze jongen en zijn 19 jarige vriend uit Groningen. Beiden deden aangifte. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. (08-145366)

ASSEN Op de Rolderstraat in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19 jarige man uit die plaats aan. Ook hier hielp een getuige de politie door de verdachte aan te wijzen. De man wordt verdacht van het zonder enige aanleiding van de fiets slaan van een 32 jarige plaatsgenoot. Deze deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (08-145379)

Hennepkwekerijtje

HOOGEVEEN Op de slaapkamer van een woning aan de Mantinghstraat in Hoogeveen trof de politie vrijdagmorgen een zogenaamde Growbox aan met daarin 16 oogstrijpe hennepplanten. De politie stelde een onderzoek in op basis van binnengekomen informatie. In 2006 iis n dezelfde woning ook al een Growbox met hennepplanten in beslag genomen. De bewoners waren niet thuis. De hele kweekinrichting is in beslag genomen en afgevoerd ter vernietiging. De bewoner wordt door de politie binnenkort verhoord. (08-144897)

Geheime zender uit de lucht gehaald

HOOGEVEEN De politie assisteerde vrijdagmorgen twee opsporingsambtenaren van het gentschap Telecom bij de inbeslagname van een geheime zender. Deze werd na klachten uit de omgeving aangetroffen in de garage van een woning aan de Wethouder Robaardstraat. Men zond uit onder de naam Vaticaan. Tegen de 31 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-145129)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.