Chess gekozen tot Top ICT Werkgever 2008 in Nederland

14/06/2008 10:57

Chess

Haarlem, 14 juni 2008 - Het Haarlemse bedrijf Chess is uitgeroepen tot Top ICT Werkgever van Nederland 2008. Dat gebeurde op basis van een grootschalig onderzoek door het internationaal opererende instituut voor certificering CRF. Van de honderden deelnemers aan het onderzoek behoorde Chess tot de besten van de klas. Sterke punten zijn de uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, de interne promotiekansen, de werksfeer en veel aandacht voor opleiding, training en innovatie.

CRF is een onafhankelijke internationale organisatie die TOP-performers in uiteenlopende markten certificeert. Gekeken wordt naar zaken als werkgeverschap, strategie en leiderschap. De best presterende organisaties mogen gedurende één jaar gebruik maken van een internationaal geregistreerd kwaliteitskeurmerk. Temidden van vele, vaak grotere concurrenten in de Nederlandse ict-markt springt Chess er volgens de CRF in positieve zin uit. Het Haarlemse bedrijf scoort op alle gebieden uitstekend.

In de bedrijfsvoering van Chess staat innovatie centraal. Zo wordt er gewerkt met een succesvol innovatieteam, dat intensieve contacten met o.a. universiteiten, hogescholen en de industrie onderhoudt. Ook besteedt Chess veel aandacht aan het begeleiden van afstudeerders en stagiaires. De gemiddelde leeftijd bij Chess ligt rond de 37 jaar.

Volgens HRM-manager Dominique Klop is de sfeer in het bedrijf ondanks de snelle en aanhoudende groei nog steeds informeel en wordt veel aandacht besteed aan kennisoverdracht: "Chess-medewerkers kunnen bijvoorbeeld een collega als coach krijgen met wie zij allerlei relevante zaken bespreken. Verder houden we voor het hele bedrijf twee keer per jaar een grote bijeenkomst op een mooie locatie in Haarlem. Daar bespreken we met z'n allen de interne ontwikkelingen, de lopende klantprojecten en nieuwe technologieën en innovaties waar Chess bij betrokken is."

Chess ziet de uitverkiezing tot TOP ICT Werkgever 2008 als een geweldige opsteker. "We zijn trots op onze mensen en hun prestaties. Door de aanhoudende groei blijven we ons kwantitatief en kwalitatief verder ontwikkelen. We blijven enthousiaste, goede colega's werven en verhuizen eind dit jaar naar een mooi, nieuw pand op bedrijventerrein Nieuwe Energie in Haarlem", aldus Dominique Klop.

Chess is specialist op het gebied van innovatieve systemen en kritische oplossingen. In een markt met een sterke vraag naar kostenreductie en een betere beheersbaarheid zorgt Chess voor de totaaloplossing binnen haar software development center en product design & development center,

eventueel met eigen componenten.

Chess is georganiseerd langs 4 operationele businesslines:


1. Chess ibusiness ontwikkelt kritische softwareapplicaties en software-innovaties en voert dit projectmatig uit voor de markt voor de gehele lifecycle van de oplossing.


2. M2M Solutions bedenkt en ontwikkelt vooruitstrevende oplossingen en producten voor kritische internetsystemen, specifiek gericht op betalen en transacties.


3. Chess Image Processing Solutions bedenkt, ontwikkelt, produceert en levert geavanceerde oplossingen voor complexe embedded systemen.


4. Chess PLP is verantwoordelijk voor het productieproces, de productielogistiek en de inkoop van componenten.

Chess is gevestigd in Nederland te Haarlem met een ondersteunend kantoor te Best, vanwaar de opdrachtgevers binnen de top 100-bedrijven in Nederland worden ondersteund.

Chess is sinds haar oprichting in 1988 gegroeid tot ongeveer 150 medewerkers in 2008. De omzet van Chess heeft zich ontwikkeld van 11 M euro in 2002 tot 15 M euro in 2005 naar 20 M euro in 2007.





http://www.chess.nl