Politie Groningen


Zaterdag 14 juni 2008

Provincie Groningen, 14-06-2008

Groningen: man doet zich voor als politie

De politie heeft vrijdagavond een 53-jarige man uit Groningen aangehouden. De man liep met een hond door de Noorderstationsstraat in zijn woonplaats. Hij droeg een t-shirft van de hondenbrigade, een reflecterende jas en een maglite. Hij viel diverse mensen op straat lastig en liep mensen achterna. Hij deed zich voor als politieman. De Stadjer is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: gewonde bij aanrijding

Een 24-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt. De man reed over de Beneluxweg in zijn woonplaats. Hij kon niet meer op tijd stoppen toen voor hem een file ontstond. Hij botste op een 33-jarige automobilist uit Aduard. De Stadjer is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: werknemer café mishandeld

Een 28-jarige man uit Baflo is vrijdagmiddag mishandeld en bedreigd. De man was aan het werk in een café in de Oude Ebbingestraat in Groningen. Plotseling kwamen vijf mannen de zaak binnen en vroegen naar de eigenaar. Ze namen een dreigende houding aan. De man uit Baflo zei op zoek te gaan naar de eigenaar en liep naar een naastgelegen horecapand. De mannen kwamen echter achter hem aan en moest hij meerdere klappen incasseren. Na enkele bedreigingen ging het vijftal er vandoor. Een werknemer van het naastgelegen pand kon de politie waarschuwen. De mannen waren toen al gevlogen. Het zou gaan om vier mannen met een getinte huid en één man met een blanke huid. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden na huiselijk geweld

De politie heeft vrijdagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige ex-vriendin mishandeld te hebben. De vrouw was bij de woning van de man om nog wat spullen op te halen. De man trok de vrouw naar binnen en mishandelde haar. De vrouw liep daarbij verwondingen op aan haar handen en hoofd. Vervolgens heeft de man zijn ex-vriendin naar het ziekenhuis gebracht. Hier is zij behandeld. De gealarmeerde politie is vervolgens naar het huis van de man gegaan, waar hij is aangehouden. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man loopt hoofdwond op bij ruzie

Een 23-jarige man uit Groningen is vrijdagavond gewond geraakt. De man heeft in de Peperstraat in zijn woonplaats ruzie gekregen met een 34-jarige man. Aanleiding zou onenigheid over een pakje shag zijn geweest. De Stadjer werd geslagen en liep een hoofdwond op. Hierop is de 34-jarige man aangehouden. Hij verklaarde dat de andere man eerst had geslagen. Ook gaf hij aan aangifte te willen doen tegen de 23-jarige man.

Groningen: bromfietser zonder helm door rood

De politie heeft vrijdagnacht een 18-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De man reed zonder helm over het Zuiderpark in Groningen. Toen hij ook nog door rood reed is hij aan de kant gezet. Bij controle bleek hij bovendien onder invloed van 1 promille alcohol. Hierop is hij aangehouden. Dit was voor de man reden om de agenten te beledigen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen uit raam gevallen

Twee mannen uit Groningen (22 jaar en leeftijd onbekend) zijn vrijdagnacht gewond geraakt. Het duo was in de woning van één van beiden aan de E.Th.A. Thuessinklaan vriendschappelijk aan het stoeien. Plotseling verloren ze hun evenwicht en vielen beiden door het raam van de 2e etage. Eén van beide jongens kwam op een balkon op de 1e etage terecht. De andere viel helemaal naar beneden. Hij is met diverse verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De andere is met vermoedelijk rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: ex-vriend vervelend

Een 35-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht aangehouden. De man was vervelend voor de woning van zijn 29-jarige ex-vriendin aan de Kleine Molenstraat in Groningen. Hij liep luid te schreeuwen en sloeg tegen de ramen. De man negeerde het advies van agenten om weg te gaan. Ook kan hij geen legitimatiebewijs tonen. Daarop is de man aangehouden. Op het moment dat hij met twee bekeuringen naar huis gestuurd zou worden, uitte hij bedreigingen in de richting van agenten. Hij is toen opnieuw aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Onderweg naar het cellencomplex bleef de man bedreigingen en beledigingen uitten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft vrijdagnacht op de Vismarkt in Groningen twee mannen aangehouden. Het 23-jarige slachtoffer uit Groningen vertelde te zijn aangevallen met een scherp voorwerp. Hierdoor heeft hij een hoofdwond opgelopen. De aanleiding is onduidelijk. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De twee verdachten probeerden te ontkomen, maar de politie kon hen achterhalen. Het gaat om een 19-jarige man uit Bedum en een man die weigerde zijn identiteit bekend te maken. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Scharmer: gewonden bij aanrijding

Een 48-jarige automobiliste uit Zuidbroek en haar dochter zijn vrijdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de A7 bij Scharmer. De vrouw was even afgeleid en zag een auto vlakbij haar. Ze probeerde te corrigeren, maar raakte hierbij de auto van een 22-jarige automobiliste uit Roden in de flank. De Zuidbroekster schoof de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand. Ook de andere auto botste tegen een boom. De Zuidbroekster en haar dochter zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobiliste is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. Beide autos zijn afgesleept. De auto van de Zuidbroekster bleek niet verzekerd te zijn.

Niehove: motorrijder onderuit

Een motorrijder (gegevens onbekend) is vrijdagochtend gewond geraakt. De man reed over de Balmahuisterweg in Niehove. In een bocht waar veel split op de weg lag, is hij onderuit gegaan. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De motor is afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Uithuizen: vrachtwagen met zand onjuist beladen

Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit t Zandt heeft vrijdagmiddag een proces-verbaal gekregen. De man werd op De Laan in Uithuizen gecontroleerd. Hij vervoerde grond. De aanhangwagen was zo vol geladen, dat er gevaar was voor afvallende lading. Nadat de chauffeur de lading herschikt had, kon hij zijn weg vervolgen.

Lauwersoog: watercontrole

De politie heeft vrijdagmiddag op het Lauwersmeer en het Hunsingokanaal een watercontrole gehouden. Er is assistentie verleend aan een zeilbootje dat was omgewaaid. Eén schipper heeft een waarschuwing gekregen voor het niet aan boord hebben van reddingsvesten. De overige schippers hadden alles voor elkaar. Op het Zoutkamperril zijn nog 8 visserbootjes gecontroleerd. Ook hier was alles in orde.

Appingedam: gewonden bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de N33 bij Appingedam zijn vrijdagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 28-jarige automobilist uit Wildervank had te laat in de gaten dat het verkeer voor hem nog op snelheid aan het komen was. Hij kon niet meer uitwijken en botste op een 19-jarige automobilist uit Stedum. De 19-jarige is met pijn op de borst overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een inzittende is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. Beide autos zijn afgesleept. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Delfzijl: geluidsapparatuur in beslag genomen

De politie heeft vrijdagnacht de geluidsapparatuur in beslag genomen van een 28-jarige inwoner van Delfzijl. De politie was eerder die nacht al bij de man aan de deur geweest, na klachten over geluidsoverlast. Vanaf ruime afstand tot de woning hoorden agenten harde muziek. Toen bleef het nog bij een waarschuwing met de belofte dat bij nieuwe klachten de apparatuur in beslag genomen zou worden. Een uur later kwamen opnieuw klachten binnen. Ook nu constateerden agenten duidelijke geluidsoverlast. Hierop is de apparatuur in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: bromfietsster gewond

Een 40-jarige bromfietsster uit Oude Pekela is vrijdagmiddag gewond geraakt. De vrouw kreeg op het kruispunt van de Apollolaan met de Winschoterweg in haar woonplaats geen voorrang van een 38-jarige automobilist uit Oude Pekela. De vrouw kwam na krachtig remmen met haar bromfiets ten val. Zij is met pijn aan haar schouder overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Kiel-Windeweer: auto tegen boom

Een 22-jarige automobilist uit Drachten is vrijdagavond op de Veendammerweg in Kiel-Windeweer tegen een boom beland. Door onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur en kwam tegen de boom tot stilstand. De bestuurder en de bijrijder zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Siddeburen: schermutseling bij jeugdsoos

De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige inwoner van Siddeburen aangehouden. De man was betrokken bij een schermutseling bij de jeugdsoos aan de Kugelslaan in Siddeburen. Er zou binnen ruzie geweest zijn. Daarop kwam de politie toezicht houden. Buiten ging de onenigheid verder. De aangehouden man had buiten een klap uitgedeeld aan een andere bezoeker. Hierop is de man aangehouden. Hij kon na verhoor het bureau verlaten.

Hoogezand: aanrijding met gestolen auto

De politie heeft vrijdagnacht op de Gorechtlaan in Hoogezand een beschadigde auto aangetroffen. Een oplettende buurtbewoner had een harde knal gehoord. Toen hij ging kijken zag hij een groepje jongens bij een auto wegrennen. De beschadigde auto bleef met sleutels en openstaande deuren achter. De buurtbewoner heeft de auto afgesloten en de politie gealarmeerd. Onderzoek wees uit dat de auto aan de Vondelstraat was weggenomen. Vermoedelijk nadat de sleutels uit het huis waren ontvreemd. Waarschijnlijk is de auto op de Thorbeckelaan tegen een lantaarnpaal gereden. Ook was uit de schuur een nieuwe fiets weggenomen. Deze werd onbeschadigd in de omgeving aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1355, aantal overtredingen: 101, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winsum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1196, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Abraham Kuypersingel: aantal geregistreerde voertuigen: 829, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.