Politie Zeeland


W-1200-2008. Aanhoudingen in Vlissingen
Politie Zeeland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 mannen aangehouden op de Nieuwendijk in Vlissingen.
Op de Nieuwendijk in Vlissingen ontstond rond middernacht na de voetbalwedstrijd tussen het feestvierende publiek een vechtpartij waar meerdere personen zich mee bemoeiden. Ook een 22-jarige man uit Vlissingen mengde zich hierin en schopte iemand. Agenten die hiervan getuige waren hebben hem vervolgens aangehouden. Tijdens zijn aanhouding heeft de man een van de agenten verwond.
Een 39-jarige man, eveneens uit Vlissingen, belemmerde de politie bij deze aanhouding. Hij werd ook aangehouden.

Rond 01.15 uur zijn nog twee mannen aangehouden op de Nieuwendijk in Vlissingen. Een van hen, een 38-jarige man uit Vlissingen, beledigde de dienstdoende agenten, waarop een 39-jarige Vlissinger herhaaldelijk probeerde deze aanhouding te voorkomen..
Nadat omstanders, opgeruid door enkele personen, zich ook gingen bemoeien met deze twee aanhoudingen, heeft de politie een diensthond ingezet en pepperspray gebruikt. Een man werd door de diensthond gebeten en is door de politie naar de huisartsenpost gebracht.

Tijdens deze gebeurtenissen is een deur van een politieauto vernield en is een fiets van een bikeragent gestolen. Het is niet uitgesloten dat meer aanhoudingen zullen volgen.