Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 14 juni 2008

Bromfietser rijdt tegen stilstaande auto

Enschede

Vrijdag 13 juni ziet een bromfietser een stilstaande auto op de kruising Van Loenshof met de Windbrugstraat niet en rijdt vol tegen deze auto aan. De bromfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op vrijdagavond 13 juni omstreeks 23.00 uur rijdt een 23-jarige Hengeloër in zijn auto richting de kruising Van Loenshof - Windbrugstraat, als hij van links over de Windbrugstraat een bromfietser ziet naderen stopt hij zijn auto. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Enschede ziet echter de stilstaande auto niet en rijdt vol tegen de linkerzijde van de auto aan. Hierdoor komt hij ten val en raakt dusdanig gewond dat hij per ambulance met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

(08-075774)

Handhavingsdag in Enschede Zuid en West

Enschede

Onder de noemer "Zuidwestenwind" heeft Politie Twente samen met de Parkeerpolitie, Stadswacht, Milieupolitie, Douane en Belastingdienst op vrijdag 13 juni een controledag gehouden in de Enschedese wijken Zuid en West. Deze handhavingdag wordt drie keer per jaar gehouden met het doel de overlast in de wijken terug te dringen.

Vrijdag 13 juni van 07.15 uur tot ongeveer 19.00 uur is de tweede handhavingdag van dit jaar gehouden, de eerste was op vrijdag 7 maart jl. Samen met diverse instanties, als Belastingdienst, Douane, Parkeerpolitie, Stadswacht en motorrijders van Politie Twente, zijn door agenten van Enschede West en Zuid meerdere controles uitgevoerd in beide wijken. Dit zijn verkeerscontroles, controles van diverse hangplekken, milieucontroles en andere zaken die in de zogenaamde wijkscans naar voren zijn gekomen. . De milieupolitie heeft 3 boetes uitgedeeld, twee voor het illegaal storten van afval en één voor het afval verbranden. . De stadswachten hebben diverse rondslingerende winkelwagens terug kunnen bezorgen bij de rechtmatige supermarkten. . De Parkeerpolitie heeft in totaal 73 parkeerboetes uitgeschreven, 57 maal voor het parkeren op het trottoir, 7 maal voor het parkeren buiten de vakken, vijf maal voor het parkeren op een groenstrook en 4 maal voor het parkeren terwijl een parkeerverbod geldt. . De Belastingdienst heeft voor ruim 6000 euro aan achterstallige vorderingen geïncasseerd en vier auto's in beslag genomen. . Bij de verkeerscontroles zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, 25 personen droegen geen gordel, zeven bestuurders hadden geen rijbewijs bij zich, van vijf voertuigen was de lading niet goed bevestigd en ongeveer elf diverse andere overtredingen. . Bij de bromfietscontrole werden vijf personen verrast met een boete, één bestuurder is niet in het bezit van een bromfietscertificaat, 1 bestuurder droeg geen helm en 3 bromfietsen voldeden niet aan de gestelde constructie-eisen voor wat betreft de snelheid. . Verder werd één hangjongere naar school gebracht en een 23 jarige Enschedeër aangehouden voor winkeldiefstal, hij is omdat hij een veelpleger is in verzekering gegaan.

(08-075276/08-075594)

Aanrijding letsel

Borne

Vrijdag 13 juni heeft een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden op de kruising Azelosestraat met de Kluft en de Hosbekkeweg. Eén bestuurder en zijn passagiere raakten hierbij dusdanig gewond dat zij per ambulance zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdagmiddag 13 juni omstreeks 12.15 uur rijdt een 79-jarige bestuurder uit Heerhugowaard samen met zijn 74-jarige echtgenote in zijn auto over de Azelosestraat in Borne. Op de kruising met de Hosbekkeweg wil hij linksaf de Kluft inslaan richting A35. Hij ziet echter de van links komende en over de Kluft rijdende bestelbus, bestuurd door een 41-jarige man uit Enschede, over het hoofd en een aanrijding is het gevolg. De 79-jarige en zijn echtgenote zijn door de brandweer uit hun voertuig bevrijd en per ambulance met ongekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 41-jarige is ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht en mocht daarna naar huis. Beide voertuigen zijn afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-075557)

tel. 053-4555588


---- --