Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|Apeldoorn - Oranjefeest op Matenpoort en binnenstad | | Vrijdagavond 13 juni, na afloop van de door Nederland gewonnen voetbalwedstrijd tegen Frankrijk, verzamelden zich op de rotonde aan de Matenpoort in Apeldoorn naar schatting zo'n 3000 oranjefans. Er was sprake van een gezellige feeststemming. Vijf jongens in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar werden aangehouden wegens het gooien met zwaar vuurwerk en het vernielen van fietsen.

In de binnenstad van Apeldoorn was er tijdens en na de wedstrijd ook sprake van een feestelijke stemming. In de uren die volgenden moest de politie moest enkele malen in actie komen voor mishandeling, openbare dronkenschap en niet voldoen aan politievordering.

Er werden 5 mannen aangehouden. Dit incidentenpatroon wijkt niet af van hetgeen zich voordoet tijdens andere uitgaansavonden zonder voetbalwedstrijd.

Een 40-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden omdat hij bij een vechtpartij op het Marktplein een 19-jarige plaatsgenoot en diens 18-jarige zusje. Een lastige 21-jarige Apeldoorner werd ingesloten nadat hij niet voldeed aan een politievordering om de binnenstad te verlaten. Een 24-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden nadat hij op de Hoofdstraat een 16-jarig meisje had geslagen. Bovendien bleek dat de man nog 7 boetes had open staan. Een 37-jarige Apeldoornse man werd ingesloten terzake openbare dronkenschap. Op de Kapelstraat liep hij een windscherm omver en op de Nieuwstraat omarmde hij langere tijd een lantaarnpaal om op de een te blijven. Een 45-jarige man werd op de Hoofdstraat aangehouden wegens niet voldoen aan een politievordering. Hij had flink gedronken en wilde horecazaken binnen maar werd niet toegelaten. Op vordering van de politie wilde hij de binnenstad niet verlaten waarna hij werd aangehouden.
---


---


---

---- --