Politie Zuid-Holland-Zuid


Dordrecht, 14-06-2008 o Persberichten district I

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Vier mannen van 28, 19, 23 en 39 jaar en een vrouw van 40 jaar oud, allen uit Litouwen, zijn op 13 juni aangehouden. Een getuige had gezien dat een aantal mannen op een parkeerterrein aan de Cornelis de Wittstraat dingen in de bosjes gooien en hij meldde dit aan de politie. Het bleek om kleerhangers te gaan. Agenten in burger hielden vervolgens de auto die bij de mannen hoorde in de gaten . Toen drie mannen tassen uit de auto haalden en wegliepen hielden de agenten in burger hen op de Stationsweg aan. Een (andere) man en vrouw waren ondertussen in de auto gestapt en werden op de Dokweg aangehouden. Bij de verdachten werd kleding ter waarde van ruim 1200 euro aangetroffen, die afkomstig bleek uit een warenhuis in Dordrecht. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De getuige kan van de politie binnenkort een aardige attentie voor zijn alerte melding verwachten.

DOOR HET LINT
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is op 13 juni op de Schuilenburg aangehouden. De politie had de melding binnengekregen dat hij zijn vader in een woning aldaar bedreigde. De verdachte had een mes en een flesje schoonmaakmiddel bij zich, waar hij de agenten mee bedreigde. De man moest voor zijn eigen veiligheid en die van de agenten gepepperd worden. Hij is op het politiebureau onderzocht door een GGD-arts. De man bleek waarschijnlijk onder invloed van harddrugs.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Den Haag is op 13 juni op de Laan der Verenigde Naties aangehouden. Agenten stonden daar op een takel te wachten om een auto te laten wegslepen, maar bleven ondertussen wel goed opletten. Ze zagen daar de verdachte op een fiets zonder slot rijden. Het rijwiel stond bij de politie Rotterdam-Rijnmond als gestolen gesignaleerd. De man zelf was ook bij de politie bekend: hij had nog voor 125 euro aan boetes open staan.

TWEE KEER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht is op in de vroege nacht van 13 op 14 juni binnen twee uur twee keer aangehouden. De eerste keer kon de man mee naar het bureau op verdenking van rijden onder invloed op de Heelalstraat. Op het politiebureau ging de man verbaal al aardig tekeer tegen agenten, maar die zagen de beledigingen toen nog door de vingers. Toen de verdachte na verhoor in vrijheid werd gesteld, vond hij het nodig de agenten nog een keer uit te schelden, maar nu was de maat vol. Nu mocht de man in de cel blijven.

MOTORRIJDER ONDERUIT
DORDRECHT Een 29-jarige motorrijder uit Etten-Leur is op 13 juni op de A16 ter hoogte van Dordrecht tegen een auto aangereden en ongedeerd gebleven. De man wilde waarschijnlijk voor het afremmende autoverkeer vóór hem uitwijken, maar raakte nog net een achterlicht van de auto voor hem. De man kwam terecht op het wegdek, zijn motor in de vangrail. De man is uit voorzorg naar een ziekenhuis in Breda vervoerd, maar bleek weinig tot niets te mankeren.

KOP-STAART
DORDRECHT - Bij een kopstaart-aanrijding tussen vier personenautos op de Provincialeweg is op 13 juni een lichtgewonde gevallen. Het gaat om een 55-jarige bijrijdster uit Dordrecht die last van haar nek had. Haar portier zat geklemd, zodat de brandweer haar eruit moest helpen. De overige bestuurders bleven ongedeerd. De autos liepen diverse krassen en deuken op.