Baarnaars in portretten

Een boek met oude portretfoto's van Baarnaars

BAARN, 20080614 -- Al een paar maanden nadat het boek Baarnaars in Portretten deel 1 is verschenen heeft Baarnaar Eric van der Ent nu ook het deel 2 uitgegeven.


Al enige tijd is op internet een beeldbank te vinden waarin oude portretfoto's van Eemlanders te vinden zijn. Zie beeldbank.groenegraf.nl waar inmiddels meer dan 1000 foto's te vinden zijn. Deze foto's worden met name aangedragen door bezoekers van de site, tot groot genoegen van mensen die op zoek zijn naar beeldmateriaal van hun voorouders die in het Eemland woonden.

Begin dit jaar is uit dit initiatief het boek Baarnaars in Portretten deel 1 verschenen. Dat is een boek met oude portretfoto's van Baarnaars met een korte genealogische omschrijving van de personen die op de foto's te zien zijn. Dit bleek een schot in de roos. Vele Baarnaars leverden na het zien van het boekje en de beeldbank ook hun oude foto's aan waardoor het mogelijk was al een half jaar na het verschijnen van Baarnaars in Portretten deel 1, nu ook deel 2 te laten verschijnen. In het boek zijn personen met bekende baarnse namen te vinden, zoals Radstok, Broerze, Onvlee, Koffrie, Geijtenbeek, Suik, Van Diermen en vele andere namen.


Baarnaars in Portretten deel 2 omvat 86 pagina's en is in kleur gedrukt. Het is te bestellen per e-mail via boeken@groenegraf.nl of telefoon: 06-51729159. Het boekje kost ¤ 25,00 per stuk.



Ingezonden persbericht