Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 14 juni 2008.

Winnaar NK Luchtdirigeren debuteert vandaag op Hofvijverpodium

Richard van Roessel heeft vrijdagmiddag de titel 'Nederlands Kampioen Luchtdirigeren' in de wacht gesleept. Om 17:00 uur begon de strijd tussen zes finalisten op het Haagse Hofvijverpodium. De deelnemers dirigeerden eerst een stuk naar keuze, waarna de jury drie kandidaten selecteerde voor de finaleronde. In deze ronde moest het verplichte stuk, Beethovens 5e Symfonie, geluchtdirigeerd worden.

De jury koos voor Van Roessel om de 'enorme expressie en passie' die hij in zijn spel legde. De kersverse winnaar, die een grote schare fans had meegenomen, ontving een opblaasbeker uit handen van juryvoorzitter Jules van Hessen. Vandaag om 15:00 uur ontving Richard van Roessel de hoofdprijs: voor een enthousiast publiek maakte hij zijn luchtdirigeerdebuut met het Nederlands Theater Orkest op de Hofvijver.

De volgorde van deelnemers NK Luchtdirigeren 2008 en het keuzewerk: Sandra van Luijtelaar - Een ouverture van Mikhail Glinka Rudjer Glavurtic - Ave Verum van Mozart
Michel de Hond - Een compositie met zijn favoriete filmmuziek, waaronder Star Wars Gijs de Vlieger - Fagotconcert van Hummel
Richard van Roessel - Dies Irae van Giuseppe Verdi Wethouder Frits Huffnagel - Het Wilhelmus (in opmaat tot de EK voetbalwedstrijd)

Naast Juryvoorzitter Jules van Hessen, dirigent van het Nederlands Theaterorkest, bestond de jury uit Gyuri Vergouw (organisator van het NK Luchtgitaarspelen), acteur/zanger/schrijver Frans van Deursen en de Deense tubasolist Jens-Björn Larsen.

Festival Classique vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni in het hart van Den Haag. Het festival kenmerkt zich door een brede klassieke muziekprogrammering met aanstormende talenten en internationaal bekende artiesten. Daarnaast biedt Festival Classique een aantal verrassende onderdelen, zoals het eerste Nederlands Kampioenschap Luchtdirigeren.

Het volledige programma staat op www.festivalclassique.nl.

De kaartverkoop voor Festival Classique gaat via TopTicketLine: 0900 3005000 (45 cpm) / www.topticketline.nl en de Ticketshop van het Haags Uitburo aan de Hofweg 1. Tijdens het festival is de festivalkassa op Het Plein dagelijks geopend. Festival Classique is een initiatief van IDTV en de AVRO en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag. Hoofdsponsor is Alex. Festival Classique is onderdeel van The Hague Festivals dat plaatsvindt van vrijdag 13 juni t/m zondag 29 juni 2008.

Voor meer informatie, perskaarten, interviewaanvragen en beeldmateriaal: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl Kim Middelbosch | kim.middelbosch@demediavilla.nl


---- --