Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (14-06)

BERGEN OP ZOOM, 14 juni 2008

Roosendaler (21) in het gezicht gewond door bierglas

ROOSENDAAL: Een 21-jarige inwoner van Roosendaal liep een steekwond op in zijn oog. De dader hanteerde daarbij vermoedelijk een glas. Het geweld vond plaats in de nacht van vrijdag 13 juni op zaterdag 14 juni in een horecagelegenheid aan de Bloemenmarkt.

De politie kreeg rond 03.00 uur melding van de steekpartij. Ook de ambulance was gewaarschuwd. Ter plaatse bleek dat 21-jarige slachtoffer met een kapot glas in zijn gezicht geraakt was. Daarbij was glas in zijn oog terecht gekomen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op aanwijzingen van het slachtoffer en een aantal getuigen arresteerde de politie een 19-jarige man uit Roosendaal. Hij wordt verdacht van zware mishandeling.

Aanwezige portiers verklaarden dat het slachtoffer hen al eerder op de avond gevraagd had om zijn belager in de gaten te houden. Dat vroeg hij omdat er kennelijk de week ervoor ook al ruzie was geweest tussen het tweetal

Opgepakt voor ordeverstoring

ROOSENDAAL: Naar aanleiding van een andere schermutseling pakte de politie een 25-jarige Roosendaler op. Er was onenigheid geweest in een café aan de Markt. Portiers wezen de 25-jarige Roosendaler aan als grootste raddraaier. De verdachte gedroeg zich vervolgens verbaal vervelend naar de agenten en bleef zich hinderlijk ophouden op het terras van het café. De man kreeg de opdracht om weg te gaan uit de binnenstad (het horecagebied) van Roosendaal en droop af. Even later stond hij weer voor het terras van een ander café op de Markt. Dit was voor de politie reden om hem te arresteren. Hij kreeg proces-verbaal voor het niet opvolgen van een bevel/vordering van de politie. Het voorval vond plaats op zaterdag 14 juni om 03.45 uur.

Politie neemt rijbewijzen af van dronken automobilisten

ROOSENDAAL: Een beginnend bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt door dronken achter het stuur te stappen. De 21-jarige man uit Roosendaal haalde precies een jaar geleden (21-06-2007) zijn rijbewijs en is dat nu dus weer kwijt.

De verdachte reed zaterdag 14 juni om 03.15 uur door de Vughtstraat toen hij door de politie werd gecontroleerd. Agenten spraken hem aan en stelden vast dat er alcohol in het spel was. De verdachte werd gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau. Daar moest hij meewerken aan een ademanalyse, wat een uitslag van 365 ug/l opleverde. De wettelijk toegestane maximum grens voor een beginnend bestuurder is 88 ug/l. De hoge uitslag leidde meteen tot de invordering van het rijbewijs. Verder maakten de agenten proces-verbaal tegen de man op en kreeg hij een rijverbod van vijf uur op. Bovendien gaat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen opnieuw onderzoeken of de verdachte wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

ROOSENDAAL: Een 26-jarige Belg moest ook zijn rijbewijs inleveren. Hij zat zaterdag 14 juni om 01.00 uur dronken achter het stuur. Hij reed in zijn auto over de Dr. Van Dregtstraat toen de politie hem controleerde. Na zijn arrestatie onderging hij een ademanalyse. De uitslag van 785 ug/l was goed voor een proces-verbaal, invordering van het rijbewijs en een rijverbod van negen uur. De man had ook nog een oude boete openstaan, die hij meteen moest afrekenen.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Vechtpartijtje: oorzaak drank

BERGEN OP ZOOM: Overmatige alcoholgebruik bij dader en slachtoffer was de oorzaak van een mishandeling op de Lievevrouwstraat. De politie kon de 18-jarige verdachte op heterdaad inrekenen.

Agenten werden op zaterdag 14 juni om 02.30 uur door omstanders gewezen op een gewonde man. Hij lag op de grond, was niet aanspreekbaar en had bebloed shirt. Hij bleek niet buiten kennis, maar stomdronken. Wel was duidelijk dat hij klappen had gehad. Zijn belager, een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom, werd op heterdaad ingerekend. Dat gebeurde omdat getuigen hem konden aanwijzen als de dader. De man is aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer heeft (nog) geen aangifte gedaan in deze zaak.

Vader slaat jongen die zijn dochter thuisbrengt

KLUNDERT: De politie heeft een 41-jarige man uit Klundert aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 19-jarige jongeman uit Klundert. Het slachtoffer bracht zaterdag 14 juni om 00.15 uur de dochter van de verdachte thuis. Toen hij het meisje bij haar woning afzette, kwam haar vader naar buiten en mishandelde hem. Het slachtoffer moest een aantal klappen incasseren, waarbij hij gewond raakte. Hij liep een gescheurde lip en een blauw oog op. Verder klaagde het slachtoffer over hoofdpijn en pijn aan zijn sleutelbeen. De verdachte is door de politie aangehouden en ingesloten. Hij verklaarde vanuit ongerustheid over zijn dochter te hebben gehandeld en betuigde zijn spijt

Auteur: Jeroen Steenmeijer