Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (14-06)

BREDA, 14 juni 2008

Politie houdt toezicht in horecagebied Breda

BREDA: De Bredase politie zette extra mensen in om het horecatoezicht van vrijdagavond 13 juni en de daaropvolgende nacht in goede banen te leiden. Dat gebeurde vanwege de EK-voetbalwedstrijd
Nederland-Frankrijk.

Volgens de dienstdoende agenten was het gezellige en drukke nacht. De politie verrichtte zeven arrestaties, hetgeen een gebruikelijk aantal is op een horeca-avond waarop vele mensen de Bredase binnenstad bezoeken.

Reden voor de aanhoudingen waren: een lastige wildplasser, vernieling (2x), belediging agenten(2x), verzet / belemmeren van
politiewerkzaamheden, bedreiging van een portier.
Vier wildplassers (die niet lastig waren) kregen een bekeuring uitgereikt.
Bij de genoemde vernielingen ging het om een gesneuvelde ruit bij een café door een ongeduldige klant (21-jarige Bredanaar).

De andere vernieling werd ook gepleegd door een cafébezoeker. De 27-jarige Belg presteerde het om in een horecagelegenheid op de Grote Markt een tapkraan gedurende 25 minuten open te zetten. Dit leidde niet alleen tot verlies van flink wat liters bier maar ook tot 'waterschade'. Aan de hand van camerabeelden werd de Belg gearresteerd. 'Het was maar een grapje', was zijn relaas en toonde zich bereid om de ontstane schade te vergoeden. Uiteraard is er ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Voorgeleiding veelpleger na winkeldiefstal

BREDA: Een veelpleger werd vrijdagavond 13 juni ingerekend na het plegen van een winkeldiefstal. De 47-jarige man uit Breda stal bij een supermarkt aan de Haagdijk bier en kauwgom ter waarde van 7,74,-. De man werd betrapt door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Hij gedroeg zich verbaal erg agressief.

De verdachte is een zogenaamde veelpleger De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers. Deze 47-jarige verdachte wordt daarom binnen enkele dagen voorgeleid bij de rechter-commissaris

Twee mannen opgepakt na aanranding vrouw (22)

KAATSHEUVEL: Twee mannen zijn op heterdaad gearresteerd nadat één van hen een 22 jarige vrouw onzedelijk betaste. Het zedendelict vond plaats in de nacht van vrijdag 13 juni op zaterdag 14 juni in de Nieuwe Dieststraat.

Het slachtoffer liep rond 00.40 uur in de Nieuwe Dieststraat toen een nog onbekende man haar onverwacht in haar kruis greep. Een andere man stond daarbij luid te lachten, aldus het slachtoffer. Samen met haar vriend en een vriendin ging het slachtoffer achter de daders aan. Het lukte om hen te achterhalen en er ontstond een woordenwisseling. Daarbij kreeg haar vriend (25-jarige Bredanaar) een vuistslag van een van de verdachten. Die wilden er namelijk vandoor gaan omdat de politie was gewaarschuwd. Ook de vriendin van het slachtoffer kreeg een tik. Bij het zien van de agenten sloeg een verdachte alsnog op de vlucht, maar kon na een korte spint ingerekend worden. Het tweetal zit vast op verdenking van aanranding en mishandeling. Het gaat om twee mannen uit België, respectievelijk 32 en 30 jaar oud.

Arrestatie na relationeel geweld

BREDA: In de nacht van vrijdag 13 juni op zaterdag 14 juni arresteerde de politie een 35-jarige man uit Breda. Hij wordt verdacht van het plegen van geweld tegen haar 27-jarige vriendin. Het slachtoffer meldde rond 02.45 uur dat zij mishandeld was door haar partner. Dat gebeurde nabij een horecagelegenheid aan de Magnoliastraat, waar het stel die avond geweest was. De vrouw had verwondingen aan haar rechterarm, haar rechterbeen en in haar gezicht. Vermoedelijk komen de verwonding voort uit schoppen die ze kreeg toen ze op de grond lag. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij heeft het plegen van geweld toegegeven.

Fietser rijdt door rood: geschept door automobilist

BREDA: De politie behandelde zaterdag 14 juni omstreeks 01.00 uur een verkeersongeval op de kruising Academiesingel / Belcrumweg. Een 19-jarige man uit Lage Zwaluwe was op zijn fiets door het rode verkeerslicht gereden. Op de kruising werd het geschept door een 30-jarige automobilist uit Roosendaal. De fietser kwam flink ten val en is voor medisch zorg naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk heeft hij een hersenschudding opgelopen.
Drie onafhankelijke getuigen zagen het slachtoffer door rood licht fiets rijden, terwijl zij zelf stonden te wachten voor het rode verkeerslicht. De politie maakte proces-verbaal op van dit verkeersongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer