Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14-06)

OOSTERHOUT NB, 14 juni 2008

Politie pakt vijf jongens op na aanranding

KAATSHEUVEL: Vijf jongens zijn op heterdaad gearresteerd nadat zij een meisje onzedelijk betastten. Het zedendelict vond plaats op vrijdagmiddag 13 juni in een attractie in de Efteling in Kaatsheuvel.

Het slachtoffer en de daders waren op schoolreisje in de Efteling. Het 14-jarige meisje uit Barendrecht was daar met een aantal vriendinnen. De meisjes ontmoetten in de Efteling een groep jongens uit Vlaardingen. Beide groepen trokken de dag met elkaar op. Toen ze met zijn allen in attractie Gondoletta wilden, vielen de groepen uiteen. De Gondoletta zijn bootjes die via een automatisch vaarsysteem door een grote vijver varen. Gezien de capaciteit van de bootjes moest de groep in tweeën gesplitst worden. Het slachtoffer kwam ongelukkigerwijs als enige meisje bij vijf jongens in het bootje terecht. Tijdens de vaartocht betastten de jongens haar billen, borsten en kruis.

De politie werd geïnformeerd. Samen met de bedrijfsbeveiliging van de Efteling werden de vijf verdachten gearresteerd. Nader onderzoek wees uit dat drie jongens daadwerkelijk verantwoordelijk waren voor de aanranding. Het gaat om 3 dertienjarige jongens uit Vlaardingen. Zij hebben bekend. Het drietal is na verhoor aan de ouders overgedragen.

Zes aanhoudingen in centrum van Oosterhout

OOSTERHOUT: Volgens de dienstdoende agenten was het druk in de nacht van vrijdag 13 juni op zaterdag 14 juni in het Oosterhoutse centrum. Veel bezoekers van het Oosterhoutse uitgaansleven waren stevig onder invloed van alcohol.

Vijf personen werden opgepakt omdat ze niet luisterden naar de politie. Ze bemoeiden zich op verschillende momenten verbaal en fysiek met het werk van de politie. Om verstoring van de openbare orde te voorkomen kregen ze de opdracht om te vertrekken uit de Oosterhoutse binnenstad. Ze lieten het alle vijf op hun arrestatie aankomen door daar geen gevolg aan te geven. De mannen komen uit Oosterhout en zijn respectievelijk 20, 21, 22, 24 en 34 jaar oud. Bij alle verdachte was sprake van overmatig alcoholgebruik.

Twee verdachten werden opgepakt omdat ze op de hoek Klappeijstraat / Mathildastraat met elkaar aan het vechten waren (02.30). Bemiddeling van agenten hielp niet: ze bleven elkaar opzoeken. Beide mannen komen uit Oosterhout en zijn 25 en 27 jaar oud.

Arrestatie van dronken veroorzaker ongeval

SLEEUWIJK: De politie behandelde zaterdag 14 juni om 03.15 uur een verkeersongeval op de Griendweg in Sleeuwijk. Een bromfiets met daarop de bestuurder en een passagier waren ten val gekomen en gewond geraakt. De bestuurder bleek onder invloed.

Vermoedelijk gebeurde het ongeval doordat de bestuurder tegen de stoeprand aanreed. De bromfiets met de opzitttenden kwamen daardoor ten val. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Sleeuwijk liep licht letsel op aan zijn schouder en hand. Zijn passagier, een 19-jarige inwoner van Woudrichem was er slechter aan toe. Hij had een hoofdwond en het ambulancepersoneel vermoedde ook dat er sprake was van hersenletsel. Om die reden is hij overgebracht naar het UMC in Utrecht. Omdat er sprake was van alcoholgebruik werd de bestuurder gearresteerd. Hij onderging in het politiebureau een ademanalyse, wat een uitslag van 385 ug/l opleverde. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van vijf uur.

Vernielers houden huis in leegstaand bejaardentehuis: drie arrestaties

KAATSHEUVEL: Drie mannen zijn door de politie opgepakt omdat zij vernielingen pleegden in een leegstaand bejaardentehuis aan de Parkstraat in Kaatsheuvel. Het trio komt uit Kaatsheuvel en is 19, 20 en 20 jaar oud. Agenten zagen dat het drietal zich in het leegstaande pand bevond. Een van de verdachten was in het gebouw wild om zich heen slaan met een ijzeren pijp. Hij probeerde daarbij onder luid glasgerinkel van alles te raken. De drie mannen zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Ze werden vrijdagavond 13 juni rond middernacht betrapt. Het schadebedrag is nog onbekend.

Auteur: Jeroen Steenmeijer